26 évig volt úton a férj: felesége nélkül tért haza a világ leghosszabb nyaralásáról
Az utat rövidebbre tervezték, de menet közben rájöttek valami nagyon fontosra.

nyaralás autó pár idős (1)
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A berlini fal leomlása után a német Gunther Holtorf és újdonsült barátnője, Christine nagyszabású utazásra szánta el magát: egy 18 hónapos afrikai túrára indultak.

A másfél éves út során viszont minél többet láttak a kontinensből, rájöttek, mennyi az ismeretlen vidék, és egyre inkább nőtt bennük a kíváncsiság. Úgy döntöttek, tovább folytatják az utazást addig, amíg be nem járják a világ összes országát.

Az utazás részletei

A Hapag-Lloyd légitársaság korábbi ügyvezető igazgatójaként Gunthernek elég megtakarítása volt ahhoz, hogy folytassák az utat, így Afrika után Dél-Amerika felé vették az irányt. A pár szponzorok és nyilvánosság nélkül utazgatott, okostelefon hiányában sem Instagram-storykkal, sem Facebook-posztokkal nem dokumentálták, merre járnak épp. Az utazás bizonyos szakaszain egy fotós ismerősük csatlakozott, hogy megörökítse a nem mindennapi nyaralás hétköznapjait.

hosszú nyaralás otto mymodernmet 9

A friss szerelmespár az út során össze is házasodott, és 23 éven keresztül töltötték a mézesheteiket. Luxushotel helyett az autóban aludtak, egy kívülre felszerelhető zuhannyal mosakodtak, és két hordozható gáztűzhely segítségével főztek. Otto becenévre hallgató Mercedes terepjárójuk végig hűséges útitársuk volt, aki egyetlen percre sem hagyta cserben a kalandvágyó párt. Bár Gunther elmondása szerint előfordult, hogy apróságokat meg kellett buherálnia, komoly szerelésre sosem volt szükség. Ez annak is köszönhető, hogy a magas szintű technikai tudással rendelkező férfi kiszerelte a feleslegesnek ítélt, könnyen elromló kényelmi szolgáltatásokat, mint például a légkondit, vagy az automata zárat. A férfi 26 év alatt 215 országot, régiót és területet járt be. Az autó kilométerórája az út végén közel 900 ezret mutatott: a Szahara homokdűnéitől a buddhista templomokon át az Eiffel-toronyig mindenhol jártak. A strapabíró járgány 41-szer utazott hajókonténerben, és 113-szor szálltak vele kompra.

hosszú nyaralás otto mymodernmet 3

A hat kontinensen átívelő utazást csak néhány alkalommal szakították meg, hogy feltöltsék készleteiket, és találkozzanak a rokonokkal, ismerősökkel. Egy rövid időre Christine betegsége miatt is fel kellett függeszteniük a vándorlást. A nőt sajnos végül legyőzte a rák, de halálos ágyán megígértette férjével, hogy nélküle is beteljesíti közös álmukat, és bejárja a világot. Gunther tehát kitette a nő képét a visszapillantóra, és ott folytatta a csodálatos utazást, ahol szerelmével abbahagyták. Nem volt egyedül, örökbe fogadott fia gyakran csatlakozott hozzá, és egy családi barát is bekapcsolódott a páratlan nyaralásba. Gunther végül 2014-ben érkezett vissza szülővárosába, Berlinbe, ahol a híres autó kulcsait ünnepélyesen átadta a Mercedes Múzeumnak, hogy a rekorder Otto méltó helyen pihenhesse ki a majdnem három évtizedig tartó nyaralás fáradalmait. Az egyedülálló utazásról készült fotók láttán mindenki kedvet kap egy kis világjáráshoz.

Ezt is szeretjük