Másodfokú hőségriadó szinte az egész országban vasárnap - Meddig tart a forróság?

Narancs kód lesz érvényben négy vármegye kivételével egész Magyarországon.

Másodfokú hőségriadó szinte az egész országban vasárnap - Meddig tart a forróság?
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Szombaton Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád és Győr-Moson-Sopron vármegyében, vasárnap pedig az északkeleti területek kivételével az ország nagy részén emelkedhet a napi középhőmérséklet 27 Celsius-fok fölé - írta a HungaroMet Zrt. az MTI-hez szombaton eljuttatott veszélyjelzésében.

A hétvége időjárása

Szombat: 3 vármegyében másodfokú hőségriadó

A meteorológiai szolgálat szombatra másodfokú (narancs) figyelmeztetést adott ki Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád és Győr-Moson-Sopron vármegye területére, a három vármegyében a napi középhőmérséklet 27 Celsius-fok felett alakulhat. Nógrád, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye kivételével máshol elsőfokú figyelmeztetés van érvényben, itt a napi középhőmérséklet 25 fok felett lehet.

Vasárnap: szinte az egész országban másodfokú hőségriadó

Vasárnapra Nógrád, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyére elsőfokú, az ország többi részére másodfokú figyelmeztetés van kiadva várhatóan magas középhőmérséklet miatt. Hétfőtől várhatóan mérséklődik, csak Békés vármegyében haladja majd meg a napi középhőmérséklet a 27 fokot, keddtől pedig megszűnik a hőség.

A cikk az ajánló után folytatódik

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

Hány fokra állítsd a klímát, ha gyereked van? 8 hasznos tanács a szakértőtől

A kicsik mellett kiemelten fontos figyelni a megfelelő otthoni hőmérsékletre.

Elolvasom

(Képek: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük