3 módszer, hogy mindig legyen pénzed
Akkor is, ha suliba jársz
Hasznos, ha mindig van egy kis költőpénzed. Adunk néhány tippet, amivel szert tehetsz rá.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Amíg iskolába jársz, és nincs saját kereseted, nem könnyű pénzt szerezni, pedig olykor határozottan jól jönne néhány száz, ezer forint.

Év közben nehéz diákmunkát vállalni, és a tanulás rovására is mehet, ezért nem biztos, hogy ez a legjobb megoldás. Mutatunk néhány egyszerűbbet.

Gondolkodj előre!

Ha kapsz zsebpénzt vagy kajapénzt otthon, és marad belőle egy kis apró, ne költsd el a büfében - inkább mindig dobd be egy erre rendszeresített dobozba vagy befőttesüvegbe.

Ha akár napi 100-200 forintot is félreteszel, egy hónapban máris megspóroltál körülbelül 5000 forintot - vagy még többet - anélkül, hogy megéreznéd.

Ezt a megtakarítást halmozhatod több hónapon keresztül, ha valami nagyobb dolgot akarsz venni, vagy elmehetsz belőle bulizni anélkül, hogy ki kellene apróznod a második pohár italra valót.

Tudatosan is spórolhatsz: ha nincs állandó zsebpénzed, csak akkor kapsz a szülőktől, ha valamire kérsz, ne költsd el az egészet! Itt szintén működhet az aprós megoldás, és később még hálás leszel érte magadnak, hogy félretettél belőle.

Kisebb munkák

Biztosan van olyan tantárgy, amiből jobb vagy, mint a többiből. Ezt nemcsak a suliban kamatoztathatod: ha vállalsz korrepetálást, segíthetsz vele azon társaidnak, akik gyengébben állnak, és még egy kis plusz keresetre is szert tehetsz. 

Bár itthon nem igazán jellemző az ilyesmi, egy próbát megér: ha van az ismeretségi körödben olyan rokon vagy barát, aki keveset van otthon, megkérdezheted, hogy nincs-e szüksége segítségre a ház körüli teendőkben egy kis anyagi juttatásért cserébe. Ez lehet rendszeres vagy alkalomszerű is.

Adj el pár dolgot!

Ha szeretsz kreatívkodni, kézműveskedni, és jó is vagy benne, gyárthatsz egyedi apróságokat, ékszereket, díszedényeket, amiket pénzzé tehetsz az interneten. Bár valószínűleg nem ebből fogsz meggazdagodni, azért egy kis mellékesnek nem rossz.

Érdemes kiselejtezni bármilyen feleslegessé vált, de jó állapotú holmidat, mert ezeket is eladhatod az interneten. Az aukcióval vagy apróhirdetésekkel foglalkozó oldalakon egyszerűen megteheted.

Ezt is szeretjük