Cserélődj ki néhány hét alatt 3 lépésben: mit kell tenned hozzá?

Ne engedd, hogy a negatív gondolatok elrontsák a napjaidat! Tudd meg, hogyan űzheted el őket.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Egyre többen és többen jönnek rá, hogy a pozitív életszemlélet nagy változásokat hozhat az életükbe. De mi van akkor, ha akárhogy próbálkozol, nem tudod elhessegetni a fejedből a rossz, negatív gondolatokat?

A kételkedés és a bizonytalanság eleinte természetes, de gyakorlással és néhány aprósággal hamar átadhatod magad az optimizmusnak. Elmondjuk, hogyan.

Olvass!

Ha kiolvasol egy könyvet, amelynek pozitív üzenete van, az jót tesz a lelkednek, de már rengeteg olyan könyv is létezik, amely kifejezetten az optimista gondolkodás elsajátításáról szól.

Ezekből számos részlet az internetre is felkerült, ezért ha nem is akarod kibogarászni, hogy melyik könyv lenne érdekes számodra, a neten mindenképpen megéri böngészni a motiváló idézetekből.

Érdemes kijegyzetelni azokat a gondolatokat, amelyek a legjobban megfogtak, hogy memorizálhasd őket, átültethesd a gyakorlatba, és bármikor kéznél legyenek, amikor szükséged van rájuk.

Amikor úgy érzed, hogy megteltél negatív gondolatokkal és érzelmekkel, csak vedd elő a kedvenc inspiráló szövegeid listáját, és jusson eszedbe, milyen célért küzdesz. Ha ismét belegondolsz ezek értelmébe, máris jobban fogod érezni magad.

Hallgass zenét!

Válassz ki néhány dalt, amely mindig jókedvre derít! Keresgélhetsz a régi kedvenceid között is, de még jobb, ha új számok után kutatsz, mert már maga a böngészés is feltölt, és eltereli a figyelmedet.

Tovább fokozhatod a zene jótékony hatását, ha táncra perdülsz a szobában egy jó dal hallatán, mert a mozgás endorfint termel, ami a boldogságérzetért felelős. Így biztosan nem kell majd a negatív gondolatoktól tartanod.

Éld meg a negatív gondolatokat!

Minél inkább szeretné megszabadulni egy gondolattól, annál inkább koncentrálsz rá, és ezáltal életben tartod, táplálod. Ne akard görcsösen elkergetni az érzést: inkább éld meg, bármennyire fáj is, dolgozd fel, majd engedd el!

Ez sokkal hatékonyabb - és hosszú távon kivitelezhetőbb - módja a negatív gondolatok kiszűrésének, mint ha mindenáron szabadulni próbálnál tőlük. Egy idő után már rutinszerűen így bánsz majd a rossz érzésekkel, és mivel jól tudod majd kezelni őket, szinte olyan lesz, mintha nem is léteznének.

Ezt is szeretjük