4 étel, amit egész életedben rosszul ettél: nézd meg, hogy hogyan kellene!

Nem mindig az a helyes, amit a többség ismer. Íme, négy videó!

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek
Nem mindig az a helyes, amit a többség ismer. Íme, négy videó!

Az ember a szokások rabja - a mindennapi tevékenységekben, például az étkezésben is lehetnek helytelen beidegződéseink.

Íme, három hétköznapi gyümölcs és egy édesség, amiről az emberek nagy része rosszul tudja, hogyan kell fogyasztani.

Eper

Ha letépkeded a leveleket, a kemény csutka bent marad, ha levágod, kidobsz egy csomó finom részt is vele, ha pedig kitéped, szétmállik a gyümölcs, és persze ez sem a leggazdaságosabb módszer. Van azonban egy sokkal könnyebb, sőt, egészen tiszta eljárás is, amivel megszabadulhatsz a zamatos, piros eper leveleitől.

Egyszerűen fogj egy szívószálat, és szúrd bele az eper hegyes aljába. Fűzd át a gyümölcsön: a szál kinyomja majd az eper tetejét anélkül, hogy elvesztenél egy nagy darabot a húsából is, ráadásul még a kezed sem lesz csupa ragacs.

Ha szeretnéd azt is látni, hogyan történik a gyakorlatban a szívószálas eljárás, az alábbi videón megnézheted.

Pisztácia

Tört már bele a körmöd vagy fogad egy makacs pisztácia kemény héjába? Sokkal egyszerűbben is kivarázsolhatod az ízletes kis magocskákat a kemény csonthéjból, ráadásul személyi sérülés sem történik majd. Egyszerűen fogj egy üres héjat, és feszítsd szét vele a még "bontatlan" pisztáciát. Íme:

Cupcake

A habos, díszes cupcake-et nagy kihívásnak tűnik úgy enni, hogy ne maszatold össze az arcod, vagy ne essen le róla a feltét. Pedig létezik egy egyszerű, kézenfekvő megoldás erre is: a kulturált cupcake-evés titka, hogy lefejted a sütiről a papírt, vízszintesen kettétöröd vagy vágod, és az aljával lenyomod a habot - gyakorlatilag egy szendvicset csinálsz belőle. Nézd meg, hogyan!

Banán

A majmok jobban tudják, hogyan kell megpucolni egy banánt, mint az emberek, ezért érdemes megfogadni a tanácsukat. Ha eddig te is a hosszabb szárnál kezdted el megszabadítani a gyümölcsöt a héjától, rosszul csináltad. A banán alján lévő sötét színű kis csonkot kell összenyomni, ami így magától kiugrik, és könnyedén kettéjön a héj. Videón a bizonyíték:

Ezt is szeretjük