Több millió apró, kék virág nyílik ebben a lélegzetállító japán parkban: mintha álomvilágban járnánk
Mintha álomvilágot látnánk: milliónyi babakék, apró virág terül szét a japán parkban, és szinte összeolvad az éggel.

GettyImages-1150521688
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Japánban Tokiótól délre, a várostól nagyjából két óra utazásnyira, egy tágas természeti parkba látogatnak emberek ezrei évente. A mintegy 864 hektáron elterülő Hitachi Seaside Park milliónyi gyönyörű virágot rejt magában, amelyek minden évben virágoznak.

A parkban számos növény található, de főleg arról a mezőről híres, ahol rengeteg nemophila, más néven kék babaszem nevezetű virág terem. A Miharashi's Hillben - a park egyik kertjében - körülbelül 500 millió nemophila virágzik áprilistól májusig. 

A gyönyörű Hitachi Seaside Park

A kék babaszem virágok különleges színe beleolvad az ég kékjébe, és romantikus jelenetet teremt a látogatók számára, akik kedvükre fényképezhetnek és sétálhatnak, de mindig a megadott ösvényen maradva.

GettyImages-1170877278
Fotó: Wenqi Zhu / Getty Images Hungary

A parkon biciklivel is keresztül lehet menni. Aki a lehető legkisebb erőfeszítést szeretné tenni, választhatja a tengerparti vonatot, mely egy pihentető módja a közlekedésnek, és körülbelül 35 perc alatt bejárhatóvá teszi a parkot.

GettyImages-1203867796
Fotó: twomeows / Getty Images Hungary

A tengerparti úti cél a kék virágú csoda mellett a Tamago no Mori Virágoskert nevű szakaszt is tartalmazza. Ez már a holland tájakra emlékeztet, ahol 260 fajta tulipán pompázik különféle színekben. A tulipánok színválasztéka elbűvölő látványt nyújt az erdős területen, melyet a turisták különböző szemszögekből csodálhatnak meg az ösvényen haladva.

8 egész nyáron virágzó növény a teraszra

Ezektől a növényektől több hónapig dekoratív lesz a terasz.

Ezt is szeretjük