Varázslatos pillanatot kapott el a fotós: átütő a mágikus ereje

Mintha nem is a valóságot örökítette volna meg a fotós, hanem egy fantáziavilág csodás jelenetét.

camera cover
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Japán egyik természeti csodája a cseresznyevirágzás, ami minden évben több tízezer turistát csábít az országba. Ez a fotó azonban ősszel készült, és megmutatja, hogy az ázsiai tájon ez az évszak is igazán varázslatos tud lenni.

A hűvösebb idő beköszöntével a levelek ott is a vörös és a sárga árnyalatit öltik magukra, amelynek a látványát a helyiek csak úgy hívják, koyo. A Saizou néven alkotó fotós is ezt örökítette meg, de a csodás természeti háttér nem az egyetlen, amitől az emberek odavannak a fotójáért.

A kép a híres Nara Parkban készült, ahol az őzek és szarvasok szabadon mászkálnak - a turisták nagy örömére, akik sokszor etetik őket, és fotózkodnak velük. Ám Saizou ennél egy sokkal meghittebb képet készített: egy tradicionális kimonóba öltözött japán nő etet egy szarvast, miközben a színek és fények játéka olyanná teszi az egészet, mintha nem is valóságos lenne.

- Éppen az őszi leveleket fotóztam a parkban, amikor észrevettem a jelenetet. Mintha egy mesekönyv lapjairól elevenedett volna meg - idézi Saizout a MyModernMet. 

A képen szereplő nő neve Reina Onishi, és valóban hasonlít egy olyan Disney-hercegnőhöz, aki az elvarázsolt erdőben sétál, és köréje gyűlnek az állatok, akikkel remekül megérti magát.

A cikk az ajánló után folytatódik

A fénykép először a Twitteren jelent meg, és hamarosan végigsöpört az interneten, több millió lájkot begyűjtve. A fotós Instagram-oldalán még több gyönyörű kép található, melyek nagyrészt Japán legszebb arcát mutatják meg.

A fény-árnyék játék gyönyörű képeket eredményez

Az AGORA nemzetközi fotópályázatának a fő témája a fény volt, és fantasztikus alkotások születtek.

(Borítókép forrása: Getty Images)

Ezt is szeretjük