Ítéletidővel köszönt be az április: havazás és mínuszok várhatók az első hétvégén
Hidegre, viharos szélre és csapadékra számíthatunk.

GettyImages-622471810
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Pénteken felhős marad az idő, de nagyobb eséllyel a déli, délkeleti megyék fölött elvékonyodhat a felhőtakaró, így ott szűrt napsütés is lehet. Késő estétől dél felől ismét megvastagszik a felhőzet. Többfelé várható eső, az ország délkeleti felén inkább záporok, ott néhol zivatar is kialakulhat. A déli óráktól délnyugat felől szűnni kezd a csapadék, este inkább már csak az északkeleti megyékben eshet, ott számíthatunk a legtöbb csapadékra. A Dunántúlon a nyugati, északnyugati, máshol a délies szél élénkül meg, az Észak-Dunántúlon erős, a Dél-Alföldön viharos széllökések is lehetnek. Napközben egyre nagyobb területen nyugatira fordul a légáramlás. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 8 és 17 fok között alakul, de északnyugaton alacsonyabb, a Dél-Alföld egyes részein viszont egy-két fokkal magasabb értékeket is mérhetnek.

Szombaton nagyrészt erősen felhős vagy borult időre számíthatunk, néhol időnkénti felszakadozásokkal. Egy kisebb szünetet követően délutántól többfelé várható eső, zápor. A kora esti óráktól északnyugat felől hideg levegő áramlik be, aminek a hatására egyre nagyobb területen halmazállapotot válthat a csapadék, emiatt havas eső, elsősorban a hegyekben havazás is előfordulhat. Az északnyugati szelet sokfelé élénk, az Észak-Dunántúlon erős, viharos lökések kísérhetik. A minimum-hőmérséklet -1 és +6 fok között alakul. A maximum-hőmérséklet 5 és 13 fok között várható, nyugaton lesz a hidegebb, délkeleten pedig a legenyhébb az idő.

Vasárnap délelőttig felhős idő várható, majd egyre nagyobb területen szakadozik, csökken a felhőzet. Reggelig több helyen lehet vegyes halmazállapotú csapadék: eső, havas eső, hó - vizes, tapadó -, majd napközben egyre kevesebb helyen lehet zápor, néhol hózápor. Az északnyugati, északi szelet több helyen erős, néhol viharos lökések kísérhetik. Hajnalra -2 és +3 fok közé hűl le a levegő, majd a délutáni órákban általában 4, 9 fokot mérhetünk.

Fotók: Getty Images

Gyönyörű pillanatot kapott el a magyar fotós

Márciusban legalább belekóstolhattunk a jó időbe. A közeli felvételeknek köszönhetően részletesebben is szemügyre vehetünk egy csodás jelenetet, ami mellett tavasszal nap mint nap elmegyünk.

Ezt is szeretjük