Napsütést és mínuszokat is hoz a hétvége: ilyen időjárásra számíthatunk

Éjszakánként különösen hideg lesz a hétvégén.

okt-időjárás1
beauty and style
Top olvasott cikkek

Pénteken néhol csak nagyon lassan, komótosan oszlik fel a köd, rétegfelhőzet, de ezt követően gyengén felhős, napos idő várható, északnyugaton, délen némileg több felhővel. Jobbára mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 12 és 16 fok között alakul.

Szombaton a köd- és rétegfelhőzet feloszlása után a gomoly-, illetve fátyolfelhők mellett hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Estétől egyre többfelé kiderül az ég. Számottevő csapadék nem valószínű. Az északi szél sokfelé megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és +7 fok között alakul, de a szélvédett, derült részeken -1, -2 fokot is mérhetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 16 fok között várható.

okt-időjárás2
Fotó: Fredrik Nyman / Getty Images Hungary

Vasárnap a ködfoltok, illetve a rétegfelhőzet feloszlása után általában gyengén vagy közepesen felhős lesz az ég, az ország nagy részén több órára kisüt a nap. Csapadék nem várható. A változó irányú szél gyenge vagy mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 1 és 6 fok között alakul, de a szélvédett, derült tájakon 0, -2 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 16 fok között valószínű.

Harminc centiméternyi hó esett az éjszaka a hegyeinkben: friss fotókon az októberi havazás

Téli táj fogadta reggel az ébredőket Magyarország magasabban fekvő részein.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük