Hózáporokkal köszönt be a hétvége: nap közben is egyre hidegebb lesz
Visszavonhatatlanul közeledünk a tél felé. Hétvégi időjárás-jelentés.

havas-level
beauty and style
Top olvasott cikkek

Pénteken túlnyomóan borult, párás, helyenként ködös időre számíthatunk. Szitálás, eleinte ónos szitálás előfordulhat, a hegyvidéki területeken esetleg szemcsés hó is hullhat. Jobbára mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -1 és +3 fok között alakul, de ahol elvékonyodik a felhőzet, ott néhány fokkal hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +5 fok között valószínű.

Szombaton jobbára borult, párás, néhol ködös időre számíthatunk. Az esti óráktól főleg a Dunántúlon több helyen felszakadozhat a felhőzet. Kezdetben többfelé előfordulhat szitálás, ónos szitálás, hószállingózás. Napközben szórványosan eső, havas eső, havazás is várható. Néhol esetleg ónos eső is kialakulhat. Többnyire mérsékelt lesz a légmozgás, majd a Dunántúlon helyenként megélénkül az északi szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +2, a legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +4 fok között alakul.

Vasárnap gyengén és erősen felhős területek, illetve időszakok egyaránt lesznek. Elszórtan valószínű zápor, hózápor. Az északi szél a Dunántúlon, illetve északkeleten megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -7 és +2, a legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +5 fok között várható.

Fotók: Getty Images

Ilyen gyönyörű volt a ködtenger Magyarországon

Az elmúlt napokban az ország több pontján is tartós, sűrű köd ereszkedett a tájra. A szitáló, gomolygó homályt járókelőként nem kellemes megtapasztalni, ám van olyan nézőpont, ahonnan kifejezetten szép lehet.

Ezt is szeretjük