Visszavonhatatlanul közeleg a tél: fagyos meglepetéseket tartogat a hétvégi időjárás
Egyre jobban közeledünk a télhez, ami a hétvége időjárásán is meglátszik.

őszi-időjárás-kép1
beauty and style
Top olvasott cikkek

Pénteken északnyugat, észak felől általában gyorsan csökken a felhőzet, és megszűnik a csapadék. Ugyanakkor a Dunától keletre egy észak-déli sávban, továbbá a délkeleti megyékben estig még sok lehet a felhő, és ott még a délután folyamán is lehet helyenként eső, zápor. A hegyekben néhol havaseső-zápor, esetleg hózápor is lehet. Az északi szél többfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és +7 fok között alakul, délkeleten az alacsonyabb értékekkel. A legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 10 fok között valószínű.

Szombaton általában kevés felhőre, sok napsütésre számíthatunk. Csapadék nem várható. Helyenként megélénkül az északi, majd a délnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és -5 fok között alakul, de a fagyzugos részeken -6, -9 fokot is mérhetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 7 fok között valószínű.

őszi-időjárás-kép2
Fotó: borchee / Getty Images Hungary

Vasárnap a hajnali ködfoltok feloszlását követően hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, majd a délutáni, esti órákban egyre több, egyre vastagabb fátyolfelhő érkezik. Csapadék nem valószínű. A déli, délnyugati szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 8 fok között alakul.

Lélegzetelállítóan szép a ködös Magyarország - Városban és hegyvidéken is készült fotó

Az ősz második felében egyre gyakoribb a köd Magyarországon. Ez a fotósokat is megihlette.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük