Ilyen idő lesz a hosszú hétvégén: napsütéssel búcsúzik az október

Éjszakánként mínuszok várhatók, de napközben felmelegszik az idő.

őszi-időjárás-nov-2
beauty and style
Top olvasott cikkek

Pénteken a párásság és a köd délelőtt mindenütt megszűnik, ezt követően folytatódik a derült, napos, száraz idő. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, azonban a Győr-Szeged vonal széles sávjában időnként megélénkülhet a déli, délkeleti szél. Délután 13 és 17 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Szombaton az éjszaka képződő köd, illetve rétegfelhőzet feloszlását követően általában derült vagy gyengén felhős, napos idő várható. A köd legtovább a nyugati, délnyugati megyékben maradhat meg. Csapadék nem várható. A délkeleti, keleti szél több helyen megélénkül, néhol megerősödik. Hajnalban -3, +7, a délutáni órákban általában 12, 17 fokot mérhetnek.

őszi-időjárás-nov-1
Fotó: monkeybusinessimages / Getty Images Hungary

Vasárnap hajnalra több helyen képződhet köd, illetve rétegfelhőzet. Ezek megszűnése után az ország nagy részén több órára kisüt a nap, ugyanakkor a Dunántúl fölé egyre több fátyolfelhő érkezik. Csapadék nem valószínű. A délkeleti szelet élénk, a Dunántúl északi felén helyenként erős lökések kísérik. A minimum-hőmérséklet -2 és +7, a maximum 12 és 17 fok között várható.

Hideg reggelre keltek Zalában: gyönyörű képeket készített a tájról a magyar fotós

Az MTI fotósa, Varga György varázslatosan szép képeket készített a reggeli, ébredező természetről.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük