Ez lesz az ősz utolsó nyárias hétvégéje: milyen időre számíthatunk?
Fokozatosan mérséklődik a nappali felmelegedés: szombaton és vasárnap már lesznek helyek, ahol ősziesebb lesz az idő.

kod-nap
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Jövő hétfőn drasztikus hidegfront érkezik, amely keddre lehűlést és várhatóan országos csapadékot is hoz, de a héten még szokatlanul meleg marad az időjárás - közölte az M1 aktuális csatornán Fejős Ádám meteorológus. Nézzük, mire számíthatunk a hétvégén a meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint!

Pénteken az éjszaka képződött köd, illetve rétegfelhőzet délelőtt feloszlik, és ezt követően derült, napos időre számíthatunk. Csapadék nem várható. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 26 fok között alakul.

Szombaton éjszaka többfelé köd, illetve alacsony szintű rétegfelhőzet képződik, amely kisebb körzetekben napközben is tartósan megmaradhat, ködszitálás is lehet, egyébként derült, napos időre számíthatunk. Mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 10 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 20 és 25 fok között alakul, a tartósan ködös, felhős tájakon viszont több fokkal hidegebb lesz.

Vasárnap éjjel helyenként köd és alacsony szintű rétegfelhőzet képződik, melynek egy része tartósan megmaradhat, helyenként ködszitálásra is számítani kell. A későbbi órákban derült, napos időre van kilátás. A délnyugatira forduló szél mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 10 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet a napos tájakon 20 és 23 fok között várható, a tartósan ködös, felhős területeken több fokkal ez alatt marad.

Kiemelt kép: MTI/Mohai Balázs

8 őszi dátum, amit pontosan kellene ismerni

Ha te is úgy érzed, lenne mit felfrissítened az őszi dátumokkal kapcsolatban, vagy épp ellenkezőleg, biztos vagy benne, hogy mindent helyesen megjegyeztél, és egyszerűen próbára tennéd tudásodat, az alábbi kvízt neked találták ki.

Ezt is szeretjük