Igazi őszi időre számíthatunk a hétvégén – Felhős és napos idő váltogatja majd egymást
A felhős-napos időt hamar felváltják a záporok.

id-jár1
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Pénteken a fátyol-, illetve kevés gomolyfelhő mellett sok napsütésre számíthatunk, csapadék nem lesz. Jobbára mérsékelt marad a nyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 8 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 22 fok között várható.

Szombaton a gomoly- és a sok, illetve vastag fátyolfelhő mellett általában több-kevesebb napsütésre is számítani lehet. Estefelé nyugat felől elkezd vastagodni a felhőzet. Napközben nem várható csapadék, de estétől nyugaton, északnyugaton néhol már eshet. Sokfelé megélénkül a déli, majd estétől az Észak-Dunántúlon helyenként megerősödik az északnyugatira forduló szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 22 fok között alakul.

id-jár2
Fotó: vik898 / Getty Images Hungary

Vasárnap az ország nagy részén erősen felhős vagy borult lesz az ég, de főleg keleten helyenként lehetnek hosszabb-rövidebb napos időszakok. A nyugati és a középső országrészben többfelé számítani lehet esőre, záporra, keleten csak helyenként valószínű csapadék. A Dunántúlon több helyütt megerősödik az északnyugati, máshol megélénkül az északkeleti szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 15 és 22 fok között alakul, de az északnyugati tájakon ennél hűvösebb lehet az idő.

Csodálatos képeken az őszi Balaton - Varázslatos látvány, amikor nincs tele turistákkal

A magyar tenger ősszel egészen más arcát mutatja.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük