Gyönyörű csillaghullás várható az országban - Érdemes ma felnézni az égre
Nemcsak augusztusban, hanem októberben is lehet hullócsillagokat látni az égen.

hullócsillag1
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Minden év augusztusában gyönyörű csillaghullás látható tiszta időben, ám idén októberben, pontosabban most csütörtökön este érdemes az eget kémlelni, hiszen ismét egy meteorraj halad el a Föld felett.

Az Országos Meteorológiai Központ információi szerint, bár a most érkező Drakonidák meteorraj látványa nem lesz olyan intenzív, mint nyáron, még így is óránként tíz hullócsillagra lehet számítani, ha felnézünk majd az égre.

Lesz esély a hullócsillaglesre

Sajnos, ahogy egyre jobban fordulunk a télbe, a szabadtéri programok sem túl kellemesek már a hidegebb éjszakák miatt, ma jól felöltözve mégis érdemes a sötétedés utáni égboltot kémlelni, hiszen fantasztikus látvány lehet. A régi babonák szerint ráadásul a hullócsillag teljesíti az emberek kívánságait, így már csak emiatt is kihagyhatatlan.

hullócsillag2
Fotó: bjdlzx / Getty Images Hungary

Szerencsére az időjárás is kedvez a meteorok figyelésének, hiszen az ország nagy részén tiszta, felhők nélküli lesz az éjszaka csütörtökön, pénteken viszont már számolni kell a kisebb-nagyobb gomolyfelhők megjelenésével több helyen is, de még így is lesz rá esély, hogy meglássuk a csodás természeti jelenséget. A Drakonidák a Sárkány, vagyis Draco csillagképről kapták nevüket, mivel a hullócsillagok látszólagos kiindulási pontja ez a csillagkép. A Nagy Medve és a Kis Medve között figyelhető meg az égbolton a Sárkány, de jól kell figyelni, hiszen a csillagai többnyire halványan látszódnak csak.

Lélegzetelállító képek készültek a NASA jóvoltából a csillagok születéséről

A hatalmas világűr sötétjében, ahol jelentéktelen porszem az egész emberiség, új csillagok keletkeznek - ráadásul általában csoportosan!

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük