Jó híreket közölt a meteorológiai szolgálat: ilyen idővel érkezik az október

Az esős napok után felüdülést hoz majd a hétvége.

október-napos1
beauty and style
Top olvasott cikkek

Pénteken napközben a kezdetben borult, felhős középső és keleti tájakon lassan, fokozatosan szakadozik, majd gomolyosodik a felhőzet, és több-kevesebb napsütés szinte mindenütt valószínű, nyugatabbra napos idő várható. A reggeli, délelőtti órákban a borult vidékeken elvétve gyenge eső, szitálás előfordulhat. A déli, délkeleti szelet mindössze északnyugaton kísérik időnként élénk lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 21 fok között várható.

Szombaton éjjel, reggel számítani lehet pára-, illetve ködfoltokra. Ezek napközben megszűnnek. Általában sok napsütés várható fátyol-, főleg északkeleten gomolyfelhőkkel. Legfeljebb az északkeleti határ közelében fordulhat elő elvétve jelentéktelen csapadék. A déli, délkeleti szél napközben több helyütt megélénkül, a Fertő térségében néhol meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 11, a csúcsérték 17 és 21 fok között alakul.

október-napos2
Fotó: northlightimages / Getty Images Hungary

Vasárnap a ködfoltok feloszlása után többnyire gyengén felhős, napos idő várható csapadék nélkül. A déli, délkeleti szelet többfelé élénk, az Észak-Dunántúlon helyenként erős lökések kísérik. A minimum-hőmérséklet 3 és 11, a maximum 17 és 25 fok között alakul, északkeleten lesz a hűvösebb, északnyugaton a melegebb idő.

Melyik fa levelét látod a képen? 3 perces őszi kvíz

Ősszel gyakran rálépsz, de fel is ismered? Nyolc fotót mutatunk lombhullató fák leveleiről.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük