Kiadós felhőszakadás mossa el a kánikulát - Nem tart sokáig az enyhülés
A hétvégén sok helyen számítani kell csapadékra, de a hőmérséklet továbbra 30 °C körül lesz.

eso
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Pénteken a sok napsütés mellett gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, elszórtan valószínű zápor, zivatar. Reggel, délelőtt nagyobb eséllyel nyugaton, délnyugaton, délután északkeleten. Helyenként megélénkül a délnyugati szél, zivatarok környezetében erős vagy viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 22 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 35 Celsius-fok között alakul.

Szombaton a többórás napsütés mellett erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés. Szórványosan várható zápor, zivatar, lokálisan felhőszakadás. Csapadék a nap bármely szakában előfordulhat. A délkeleti szél helyenként megélénkül, de zivatarok környezetében átmenetileg erős, viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15, 22, a legmagasabb nappali hőmérséklet 28, 33 Celsius-fok között alakul.

Vasárnap a többórás napsütés mellett újra erőteljes gomolyfelhő-képződés várható. Több helyen záporokra, zivatarokra, lokálisan felhőszakadásra is számítani kell. Csapadék a nap bármely szakában lehet. A délkeleti szél megélénkül, helyenként megerősödik, zivatarok környezetében átmenetileg viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 16, 21, a legmagasabb nappali hőmérséklet 28, 33 Celsius-fok között alakul.

Fotók: Getty Images

Színpompás virágok, amikkel a kertbe csábíthatod a méheket

Érdemes lehet a méhecskék által kedvelt növényeket egy helyre telepíteni a kertben, hogy a kis vendégek minél több időt el tudjanak tölteni a környékükön, és mindig ugyanoda kelljen visszajárniuk.

Ezt is szeretjük