Milyen idő lesz a hosszú hétvégén? Itt a pünkösdi előrejelzés
27°C is lehet, de esőre is számítani kell.

felho-repce
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Pénteken délelőtt napos idő várható, majd délután nyugat felől fátyol- és gomolyfelhők érkeznek, azonban legfeljebb csak az északi, északkeleti megyékben fordulhat elő egy-egy zápor. A délnyugatira forduló szél nagy területen megélénkül, a Dunántúlon meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 24 fok között alakul.

Szombaton a napos körzetek, illetve időszakok mellett általában közepesen vagy erősen felhős lesz az ég. Főleg a nap második felében szórványosan előfordul zápor, néhol zivatar. Nyugatira, északnyugatira fordul, és sok helyütt megerősödik a szél. Hajnalban 4, 12 fok lesz a jellemző. Délután az északnyugati megyékben 18, délkeleten 26 fok közelében alakul a hőmérséklet.

Pünkösdvasárnap a nap első felében inkább erősen felhős idő lesz a jellemző, második felében egyre többfelé vékonyodik, felszakadozik a felhőzet. Szórványosan előfordul zápor, néhol zivatar. Az északi, északnyugati szelet időnként élénk, zivatar térségében erős lökések kísérik. A minimum-hőmérséklet 6 és 13 fok között alakul. Délután nagy lesz a hőmérséklet-különbség, északnyugaton 17, délkeleten 26 fok is valószínű.

A cikk az ajánló után folytatódik

Pünkösdhétfőn a hosszabb-rövidebb napsütés mellett főleg az ország északnyugati felén erősebben is megnövekedhet a felhőzet, és elsősorban ott fordulhat elő szórványosan záporeső, zivatar. A keleti, délkeleti szél megélénkül, helyenként megerősödik, zivatarban akár viharos lökések is lehetnek. Hajnalban 6, 12, délután 18, 27 fok várható, nyugaton mérhetik az alacsonyabb, délkeleten a magasabb értékeket.

Fotók: Getty Images

Ritka felvételek: a mókusok ezer arcát mutatta meg a fotós

Szinte a mókusokkal élt együtt a férfi, és egészen különleges oldalukat sikerült bemutatnia fotóin keresztül.

Ezt is szeretjük