Megint nagyot fordul az időjárás: mínuszok is lehetnek a hétvégén
Napközben nem lesz hideg, de éjjel fagyhat is.

harmat
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Pénteken hidegfront vonul át, így estig alapvetően borult idő várható többfelé esővel, záporral. 5 mm fölötti csapadékmennyiség csak kevés helyen, elsősorban a Dunántúl délnyugati részein valószínű. Délután aztán előbb az északnyugati részeken csökkenhet a felhőzet, majd estétől, késő estétől északnyugat felől gyors ütemben ki is derül az ég. A délnyugati, majd az északnyugatira forduló szelet is többfelé kísérhetik erős széllökések, Sopron és Mosonmagyaróvár körül egy-egy viharos széllökés sem kizárt a délutáni órákban. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 13 és 18 fok között alakul, a tartósabban csapadékos délnyugati tájakon azonban ennél kissé hűvösebb is lehet, míg reggel, kora délelőtt a déli határ mentén néhol 18 fok fölötti csúcsérték is előfordulhat.

Szombat reggel még nagyrészt derült lesz az ég. Napközben is jobbára derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, de főleg az ország északkeleti harmadán helyenként erősebben megnövekszik a gomolyfelhőzet. Este a nyugati tájak fölé kevés fátyolfelhő sodródhat. Az északkeleti vidékeken néhol előfordulhat kisebb záporeső, másutt nem valószínű csapadék. Sok helyütt megélénkül az északnyugati szél. Hajnalban általában 2, 8, a fagyzugos, szélcsendes helyeken -3, +1 fokot mérhetnek. Délutánra 14, 19 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Vasárnap sok napsütés várható, helyenként fátyolfelhőkkel. Csapadék nem lesz. A déli, délkeleti szél több helyen megélénkül, északnyugaton meg is erősödhet. Hajnalban általában 1, 7, a fagyzugos, szélcsendes helyeken -3, 0 fokot mérhetnek. Délután 18, 24 fok valószínű.

Fotók: Getty Images

Ilyen sokat változott a Földünk 1984 óta

A folyamatosan emelkedő hőmérséklet, az egyre gyakrabban jelentkező környezeti katasztrófák, az ivóvízhiány vagy a légszennyezettség mind-mind olyan jelenségek, amit a túlnépesedés, a folyamatos termelés és a Föld kizsákmányolása hívott életre, ez a változás pedig az űrből is jól látszik.

Ezt is szeretjük