Barátságtalan idővel indul a május: mire számíthatunk a hosszú hétvégén?
Várhatóan esős és szeles lesz a hosszú hétvége.

szel
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Pénteken, május 1-én a nap első felében jobbára erősen felhős vagy borult lesz az ég, délutántól kezdhet szakadozni nyugat felől a felhőzet, és főként a Dunántúlon gomolyfelhők képződnek. Többfelé valószínű eső, zápor, főként a déli és keleti tájakon zivatar is. A délnyugati, déli, majd a nyugatira, északnyugatira forduló szél főleg a Dunántúlon megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 21 fok között várható.

Szombaton átmeneti szünet után nyugat felől ismét megnövekszik a felhőzet, és több helyen valószínű eső, záporeső, néhol zivatar is kialakulhat. Az északnyugati szelet gyakran kísérhetik erős lökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 20 fok között várható.

Vasárnap közepesen és erősen felhős időszakok váltakoznak, szórványosan eső, zápor is valószínű. Néhol zivatar is kialakulhat. Az északnyugati szelet többfelé kísérhetik erős, helyenként viharos lökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 20 fok között valószínű.

Fotók: Getty Images

Kísérteties helyek Magyarországon

Egy francia ikerpár küldetésének tekinti, hogy gyönyörű, ám kísérteties helyeket fedezzen fel. Bár az ikrek egész Európában jártak, hogy megcsodálják az egykor csillogó örökségeket, elmondták, hogy a Magyarországon töltött idő alatt találták a legszebb hátrahagyott emlékeket.

Ezt is szeretjük