28 fok is lehet a hétvégén, mégsem örülhetünk: az utolsó áprilisi napon is kitart az esős idő
Borongós idővel búcsúzik az április.

esős-idő2
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Pénteken a nappali gomolyfelhő-képződés mellett több órára kisüt a nap, de továbbra is - legkisebb eséllyel a Kisalföldön - többfelé lehetnek záporok, zivatarok. Estére csökken a csapadékhajlam, és határozottan csökkenni kezd a felhőzet. Napközben többfelé lesz élénk, néhol erős a Dunántúlon már az északnyugati, másutt a délnyugati szél, amely zivatarok környezetében viharossá is fokozódhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 25 fok között alakul.

Szombaton a többször erősen megnövekvő felhőzet mellett napos időszakok is lesznek. Több helyen számítani lehet záporra, zivatarra, majd esőre is. A délies szelet helyenként élénk, esetleg erős lökések kísérik. Zivatarban a szél viharossá is fokozódhat. A hajnali 7, 13 fokról délutánra 19, 28 fokig emelkedhet a hőmérséklet, a déli megyékben mérhetünk 25 fok fölötti maximumokat.

esős-idő1
Fotó: Juliana_Nan / Getty Images Hungary

Vasárnap általában többórás napsütésre számíthatunk, emellett erőteljes gomolyfelhő-képződés valószínű, de északnyugaton tartósabban felhős területek is lehetnek. Több helyen valószínű zápor, zivatar. A délnyugati szél északnyugatira fordul, és nagyobb területen lesz erős, helyenként viharos is. A hőmérséklet hajnalban 10, 16, délután 20 és 28 fok között valószínű.

8 pompás dísznövény, amit tavasszal érdemes ültetni: hamar a kert gyöngyszemei lesznek

Egyes növényeket kifejezetten tavasszal érdemes ültetni, hogy jó esetben egészen őszig virágozzanak a kertben.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük