160 hazai település csatlakozott az országos faültetéshez: már több mint százezer fát ültettek el
A 2019-ben megalakult 10 millió fa szervezetnek már több tízezer önkéntese és 50-60 ezer követője van.

faultetes
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Elültette a százezredik fáját a 10 millió Fa Alapítvány, amely az április 22-i Föld napja alkalmából akcióhetet is hirdet.

A szervezet szerdai tájékoztatása szerint "az idén elmaradó ballagásokra gondolva, Kovács Gyula Tündérkertjéből származó őshonos gyümölcsfákat" ültetnek. A megmozdulás csütörtökön, a Föld napján veszi kezdetét.

IGEN! SZÁZEZER! :) Kedves 10 millió Fások’ Az elmúlt hetekben eddig is időről-időre beszámoltunk a tavaszi...

Közzétette: 10 millió Fa – 2021. április 21., szerda

A kizárólag önkéntesekből álló, 160 településen jelen lévő országos közösség támogatói között a cégek mellett megjelentek a helyi önkormányzatok és egy egyház is. A Gurulj a Fákért! elnevezésű kezdeményezésben az elektromos közösségi autózókat is a faültetés támogatására buzdítják.

A 2019-ben megalakult szervezet több tízezer önkéntese és 50-60 ezer követője hisz abban, hogy a klímaváltozásra faültetéssel lehet a leggyorsabban válaszolni. A járvány azonban lassította a tervek megvalósítását, a közösség tavaly nyáron egyszerre két kampányt is indított, hogy behozzák a lemaradást.

A cikk az ajánló után folytatódik

Az alapítvány összefogott Budapest e-carsharing szolgáltatójával is. A közösségi elektromos autót használók minden vezetéssel töltött perce után 1 forint érkezik a fák ültetésére szánt kasszába, amit a cég megdupláz. Az összegyűlt pénzből őszre tervezik a következő faültetést.

Kiemelt kép: Getty Images

Gyönyörű fák a világból

Nem photoshop! Ezek a fák a természet mesterművei: ámulatba ejtően szép képeket mutatunk.

Ezt is szeretjük