-15°C is lehet a hétvégén: hózáporokra is számíthatunk
Hideg, télies hétvégére számíthatunk.

homero
beauty and style
Top olvasott cikkek

Pénteken keleten, északkeleten felhős idő lesz a jellemző, ott szórványosan várható havazás, másutt a felhőátvonulások mellett hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, néhol hózápor lehet. Az északnyugati szél a Dunántúlon többfelé erős lesz, keleten csak időnként élénkül meg az északi szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 és -8 fok között valószínű, de a derült, havas, szélvédett helyeken hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet -3 és +3 fok között várható, északkeleten lesz a hidegebb.

Szombaton felhőátvonulások várhatók több-kevesebb napsütéssel, majd késő délutántól észak felől összefüggőbb felhőzet boríthatja be az országot. Eleinte helyenként fordulhat elő hózápor, késő délutántól, estétől több helyütt számítani lehet havazásra, hózáporra. Az északi, északnyugati szél főként a Dunántúlon sokfelé erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -12 és -4 fok között alakul, de keleten néhol akár -15 fokot is mérhetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet -5 és +1 fok között valószínű.

Vasárnap napközben felszakadozik, csökken a felhőzet, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Kezdetben még több helyen előfordulhat havazás, hózápor, napközben legfeljebb néhol alakulhat ki hózápor. Az északnyugati, északi szelet sokfelé élénk, helyenként erős széllökések kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -14 és -6 fok között alakul, de északkeleten néhol ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet -6 és 0 fok között várható.

Fotók: Getty Images

Téli képek kvíze

Kvízünkben húsz képet mutatunk, amelyek közül tíz Magyarországon készült. A táj egy-egy árulkodó elemét felfedezve talán nem is lesz olyan nehéz kitalálni, hogy melyek ezek. Te mennyit találsz el?

Ezt is szeretjük