Olyan hideg lesz, hogy befagy a Balaton: a meteorológus szerint ez várható a következő napokban
Jegesedésnek indulhat a Balaton a napokban.

balaton
beauty and style
Top olvasott cikkek

A szerdai átmeneti enyhülést követő hideg hatására hétvégére a nyílt vízen is vékony jégtakaró alakulhat ki a Balatonon - tájékoztatta a siófoki obszervatórium vezetője az MTI-t.

Horváth Ákos meteorológus kifejtette: "a tél első komolyabb próbálkozása" várható csütörtöktől, amikor a Balaton térségét is érintő, hideg, sarkvidéki eredetű levegő tör be Magyarországra erős széllel.

A viharos szél átforgatja, 0 Celsius fok körülire hűti a tó vizét, így a szél hétvégére várható csillapodásával párhuzamosan megindulhat a nyílt vízen is a jegesedés. Vasárnapra már vékony jégpáncél boríthatja a tavat, amely azonban még messze nem alkalmas sportolásra - fogalmazott.

A Balaton jegének további sorsa még bizonytalan, hiszen a minőségét befolyásoló hó is hullhat, a vasárnap hajnali keményebb fagyok után pedig jövő keddtől felmelegedés várható, 5-8 fokkal is magasabb hőmérséklettel - mondta a meteorológus.

Fotók: Getty Images

Téli mesevilág Zala megyében: csodálatos képek

A fagyos reggelen zúzmara lepte be a talajt és a faágakat, ennek köszönhetően varázslatos látkép tárult a szemünk elé. A szinte érintetlen dombvidékeken, ahol azért némi hó is akad, még inkább mesebeli volt a látvány, amit egy magyar művész meg is örökített.

Ezt is szeretjük