Havazni fog az ország egy részében, míg máshol teljesen eltérő időjárás várható
Egészen más időjárásra készülhetnek az ország különböző részein élők a hétvégén.

havazás2
beauty and style
Top olvasott cikkek

Pénteken többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, a Dunántúlon zártabb, míg északkeleten szakadozottabb lehet a felhőzet, ott pár órára a nap is kisüthet. Délután nyugat felől határozott felhőzetcsökkenés kezdődik. A Dunántúlon többfelé várható gyenge csapadék: nyugaton, északnyugaton hó, délnyugaton havas eső, eső is lehet. A légmozgás mérsékelt marad. A legalacsonyabb hőmérséklet hajnalban -6, +1 fok között alakul. A legmagasabb hőmérséklet délután 0, +5 fok között várható.

Szombaton éjszaka nagyobb területen képződhet (zúzmarás) köd és rétegfelhőzet, amelynek egy része napközben is tartósan megmaradhat. Az ország nagyobb részén viszont több órára kisüt a nap, majd késő délutántól dél felől megnövekszik a magasszintű felhőzet. A tartósan borult területeken hószállingózás lehet. Az északi, északnyugati szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és -7 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +5 fok között várható, a tartósan borult részeken maradhat hidegebb az idő.

havazás1
Fotó: Will D / 500px / Getty Images Hungary

Vasárnap dél felől tovább növekszik, majd meg is vastagszik a felhőzet, északon van esély szűrt napsütésre. A déli országrészben van nagyobb esély hószállingózásra, havazásra, havas esőre, délkeleten akár esőre is. Észak felé haladva csökken a csapadék kialakulásának esélye. Az északi, északkeleti szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -1 és -6 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és +3 fok között várható.

Amikor még igazi, nagy havak voltak: így játszottak annak idején a gyerekek a hóban

Ilyen volt gyereknek lenni annak idején.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük