7 méteres ember maradványait találták meg

Kik éltek előttünk a Földön?

Egyes elméletek és leletek szerint óriások élhettek előttünk a Földön.

Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Vajon a valóságban is léteztek olyan mitikus lények, mint az óriások? Lehet alapja a mendemondáknak, sőt, feltételezhető, hogy az emberek előtt, később pedig velük együtt éltek a bolygón? Nem is olyan régen egy sor megkövesedett emberi csontra bukkantak egy ecuadori pap, Carlos Vaca atya magángyűjteményében, ami önmagában nem lett volna furcsa, hiszen a szerzetes haláláig gyűjtött mindenfajta leletet. Azonban ez a lelet más volt.

Egy nyakszirti csont és egy szintén emberi, valószínűleg lábtőcsont is szerepelt az atya gyűjteményében, melyek azonban irreálisan nagyok voltak. Ez pedig sokak szerint választ adhat a fent említett kérdésekre.

Megdöbbentő leletek

Soha senki nem publikált komoly tanulmányokat a hatalmas csontokról. A szörnyszerű élőlény motívuma, mely megrémíti az ősi népeket, ennek ellenére az egész világon megtalálható.

Legendák és elbeszélések gyakran mesélnek az ismert világ határán élő óriásról, aki megakadályozza az emberek átkelését, azonban soha nem szóltak ilyen hatalmas szörnyekről. A Himalája jetije sem magasabb néhány méternél. Egyszóval a hét és fél méter magas óriás csontjai előtt állva a tudósok számára nem maradt más, mint feltenni a kérdést: a történelmet megváltoztató felfedezés kapujában állnak, vagy csupán égbekiáltó csalásról van szó?

Ahhoz, hogy emberi eredetűnek nyilvánítsák Vaca atya leleteit, hosszú és alapos tanulmányozás után jutottak el. Kezdetben, mivel nagyméretűek, nagy állatok csontjaiként azonosították őket.

Nem jöttek azonban rá arra, hogy pontosan mitől is származnak, ezért az esettel foglalkozó tudósok egy merész rekonstruálással próbálkoztak, méghozzá egy hihetetlen tulajdonságokkal rendelkező, a történelem rendszerébe nem illeszthető ember csontvázába építették be őket.

Ahhoz azonban, hogy illeszkedjen minden egyes megtalált csont, egy körülbelül hét és fél méter magas embert kellett elképzelniük és megalkotniuk. Miután elvetették annak lehetőségét, hogy egy nagy állat maradványairól lenne szó, arra a megdöbbentő következtetésre jutottak, hogy emberi csontok vannak a kezükben. Vagyis inkább egy ősrégi óriásé.

Minden idők 10 legrejtélyesebb tárgya

Nézegess képeket!

Elolvasom

Máig bizonyításra váró rejtély, hogy létezhetett-e hét és fél méter magas ember, akinek ilyen hatalmas csontjai voltak. Hiszen, ha valóban egy óriás csontvázáról lenne szó, akkor egy olyan magas embert kellene elképzelni, aki lábujjhegyre állás nélkül képes lenne benézni egy emeletes ház második emeletére.

Óriások éltek a Földön?

Több más helyen is találtak az elmúlt évtizedekben óriásokra utaló nyomokat, azonban ezek többségéről kiderült, hogy csupán hamisítványok.  Az atya leleteire mindezidáig ezt nem sikerült rábizonyítani. A szabadabb elvű régészek szerint lehetséges, hogy a későbbiekben hasonló bizonyítékokra találnak, amit sokak szerint az olyan ősi írások is alátámasztanak, melyek az emberek előtt élő óriásokról számolnak be. A Biblia is megemlíti, hogy az emberek fiainak és lányainak sokasodása előtt óriások lakták a Földet, emellett a Korán is beszámol óriás méretű emberek teremtéséről.

Az apokrif, vagyis a Bibliából törölt irat, Énok könyve is azt állítja, hogy az istenek nemzetsége óriásokból állt, sőt, a görög mitológia szerint ezen lények nem is földi eredetűek.

Nyerj ötcsillagos kényeztetést!

Ha most feliratkozol az új Femina-hírlevélre, megnyerheted a kétszemélyes, két éjszakára szóló 5 db szállásutalvány egyikét az 5 csillagos Hotel Divinusba. Nincs más dolgod, mint feliratkozni, és részt veszel a sorsoláson.

Feliratkozom és játszom

Promóció

Egy mára eltűnt civilizációról lenne szó? Vagy az emberi faj tagjai voltak ilyen hatalmasak a távoli múltban? Ha igen, miként érték el mai méretüket? Ezek a kérdések napjainkban még mindig megválaszolatlanok, ugyanis az elméletet alátámasztó megkövült csontok száma elenyésző. A kérdést a jövő kutatásai döntik majd el.

Képek: en.wikipedia.org, Goliath szócikk, AndreasPraefcke; cronicasubterranea.blogspot.com; en.wikipedia.org Giant szócikke.

Cikkünk megírásában Irene Bellini A kristálykoponyák és más titokzatos tárgyak című könyve segített.

A jelentős régészeti ásatások helyszínein talált titokzatos kristálykoponyák egy ősi legendát keltenek életre, amely egy jövőről szóló fontos üzenetet hordoz civilizációnk számára. Az idő homályából előkerülő tárgyak számunkra megmagyarázhatatlan tulajdonságokat hordoznak. Utazás a múlt és a jövő között egy új kor küszöbén.

Kiadja a Ventus Libro Kiadó.
A könyv ára 2324 forint.
A könyvet itt rendelheted meg.

Szerinted élhettek egykor óriások a Földön?

Ezt is szeretjük