Borongós napokkal közeledünk a karácsony felé - Ilyen idő várható a héten
Az előttünk álló hét sok szürke, borongós napot tartogat.

időjárás-december
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Hétfőn többnyire erősen felhős vagy borult, párás időre számíthatunk, inkább csak kisebb körzetekben süthet ki a nap. Szitálás továbbra is előfordulhat. Gyenge marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet jobbára 2 és 6 fok között várható, a napos tájakon viszont magasabb értékek is előfordulhatnak. Késő estére 0 és 4 fok közé csökken a hőmérséklet.

Kedden a rétegfelhőzet kevés helyen vékonyodhat el, szakadozhat fel, nagyobb eséllyel nyugaton, délnyugaton. Napközben is maradhatnak ködös területek. Számottevő csapadék nem valószínű, de több helyen előfordulhat szitálás, éjjel, hajnalban néhol ónos szitálás. Az Észak-Dunántúlon helyenként megélénkül a délkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 7 fok között alakul.

időjárás-december2
Fotó: Olga Ihnatsyeva / Getty Images Hungary

Szerdán a rétegfelhőzet mellett egy nyugatról kelet felé vonuló vastagabb felhőzónára is számíthatunk. Tartósan ködös területek is várhatók. Több helyen előfordulhat szitálás, éjjel, hajnalban néhol ónos szitálás, napközben, este szórványosan kisebb eső is. Gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +2, a legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 7 fok között alakul.

Csütörtökön a vastagabb felhőzet elvonul kelet felé, az ország nagy részét azonban rétegfelhőzet borítja majd. Párás lesz a levegő, tartósan ködös területek is lehetnek. Több helyen előfordulhat szitálás, kisebb eső, éjjel, hajnalban néhol ónos szitálás, ónos eső. Gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 8 fok között alakul.

A cikk az ajánló után folytatódik

Pénteken túlnyomóan borult, párás idő várható. Ködös vidékekre is számítani lehet. Több helyen előfordulhat szitálás, kisebb eső, éjjel, hajnalban néhol ónos szitálás. Gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 8 fok között alakul.

Ritka szép felvételek a téli vadonban élő rénszarvasokról: bármeddig elnézegetnénk őket

Csodás fotókon a havas tájban vándorló és nézelődő rénszarvasok.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük