Nem sok hóra számíthatunk, de mínusz 11 fok is lehet a héten
Egész héten nem várható jelentős csapadék az előrejelzés szerint.

fazik
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Hétfőn a kezdetben még felhős keleti tájakon lassanként csökken a felhőzet, és fokozatosan megszűnik a havazás, hószállingózás. A nyugati részeken viszont erősen felhős, borult marad az ég, ott gyenge eső, esetleg havas eső szórványosan előfordulhat. A legtöbb napsütésre a középső országrészben számíthatunk. Az északias szél már csak néhol erősödhet meg. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 6 fok között várható. Késő estére +4 és -4 fok közé csökken a hőmérséklet.

Kedden az ország nagy részén változóan felhős idő várható hosszabb-rövidebb napsütéssel, de főleg a Dunántúlon maradhatnak tartósabban felhős, párás, ködös vidékek is. Számottevő csapadék nem valószínű, de főként a nyugati megyékben néhol előfordulhat szitálás, gyenge eső. Az északi, északnyugati szél helyenként megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 6 fok között alakul.

Szerdán éjszaka nagy területen képződhet köd, illetve stratus, és ez a rétegfelhőzet napközben is több helyen megmaradhat, viszonylag kevés helyen süthet ki a nap. Számottevő csapadék nem valószínű, de főleg a Dunántúlon helyenként előfordulhat szitálás, gyenge eső, keletebbre néhol ónos szitálás, hószállingózás is. Néha megélénkülhet az északi szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -11 és +3 fok között alakul. A hőmérséklet csúcsértéke -1 és +6 fok között várható, a tartósan ködös, rétegfelhős részeken maradhat fagypont alatt a hőmérséklet.

Csütörtökön eleinte főleg rétegfelhőzetre számíthatunk, majd napközben egy vastagabb frontfelhőzet is átvonulhat felettünk északról dél felé. Mögötte a délutáni, esti óráktól északi irányból határozottabban csökkenhetne a felhőzet. Eleinte legfeljebb szitálás, ónos szitálás fordulhat elő, majd napközben szórványosan lehet eső, keleten néhol esetleg havas eső. Az északnyugati, nyugati szelet sokfelé élénk, a Dunántúlon erős lökések is kísérhetik. A minimumok -7 és +2 fok között, a maximumok 0 és +6 fok között alakulnak.

A cikk az ajánló után folytatódik

Pénteken változóan felhős idő várható, felhőátvonulásokkal. Jelentős csapadék nem valószínű, de helyenként előfordulhat zápor, hózápor. Az északnyugati, északi szél elsősorban a Dunántúlon sokfelé megerősödik, néhol viharossá is fokozódhat. A minimum-hőmérséklet -6 és +3 fok között, a csúcsérték 0 és +7 fok között alakul.

Fotók: Getty Images

Ezek lettek az év legjobb természetfotói Magyarországon

Gyönyörű képeken mutatták meg a magyar fotósok a természet szépségeit.

Ezt is szeretjük