Mikor és hol fog havazni a héten? Kiderül az időjárás-előrejelzésből
Nem várható komolyabb mennyiségű hó, de a magasabb területeken azért előfordulhatnak hózáporok.

hopihe
beauty and style
Top olvasott cikkek

Hétfőn többnyire borult lesz az ég, és kora délutánig többfelé várható vegyes halmazállapotú csapadék: eső, havas eső, hó egyaránt hullhat. Keleten döntően eső, a Nyugat-Dunántúlon inkább hószállingózás, gyenge havazás valószínű, majd délutántól egyre kevesebb helyen fordulhat elő csapadék.

A csapadék mennyisége nem lesz jelentős. Az északkeleti tájakon megélénkülhet az északkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 2°C és 8°C között várható, északkeleten az 5°C feletti értékekkel. Késő este -1°C, +4°C valószínű.

Kedden erősen felhős lesz az ég. Északkeleten átmenetileg felszakadozik a felhőzet, majd ott is újra beborul. Többfelé várható eső: nyugaton, északnyugaton havas eső, a magasabb helyeken havazás is lehet. A keleti, északkeleti szél többfelé megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 2°C és 9°C között alakul.

Szerdán is többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, többfelé várható eső. Nagyrészt mérsékelt marad a légmozgás, de északkeleten megélénkül az északkeleti szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0°C és +5°C, a legmagasabb nappali hőmérséklet 4°C és 9°C között alakul.

Csütörtökön erősen felhős időre van kilátás, csak északkeleten lesz szakadozottabb a felhőzet, ott néhány órára a nap is kisüthet. Elszórtan valószínű eső. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0°C és +5°C, a legmagasabb nappali hőmérséklet 3°C és 8°C között alakul.

Pénteken  délnyugat felől szakadozik a felhőzet, de helyenként tartósabban megmarad a pára, köd. Számottevő csapadék nem valószínű. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2°C és +4°C, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 5°C és 10°C között alakul, de a tartósabban felhős, ködös tájakon hidegebb lesz.

Nézd meg ezt is - 2 éven át fotózta az évszakokat ugyanazon a helyen

A holland fotós, Albert Dros szívesen fényképezi szülőhazája figyelemre méltó természeti adottságait. Legfrissebb megjelent projektje egy hangamezőről készült képsorozat, melyen több mint két éven át dolgozott.

Ezt is szeretjük