Fordulatot vesz az időjárás: lassan búcsút mondhatunk a jó időnek

Csapadékos és hűvösebb idő várható a héten.

Heti időjárás 10. 04-től
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Hétfőn túlnyomórészt derült, napos, száraz időnk lesz, legfeljebb kevés felhő jelenhet meg az égen. A déli, délnyugati szél többfelé megélénkül, de szélerősödés már csak a Dunántúlon néhol lehet. A hőmérséklet kora délután 20 és 27 fok között alakul. Késő este 12 és 20 fok között alakul, a szeles északnyugaton lesz 20 fok közelében.

Kedden a nap nagy részében túlnyomóan derült, napos időre számíthatunk csapadék nélkül. Késő délutántól, estétől azonban nyugat felől felhősödés kezdődik, és eső, zápor, egy-egy zivatar már előfordulhat. A délkeleti, déli szelet élénk, helyenként erős lökések kísérik. A délutáni órákban általában 21 és 27 fok között várható a hőmérséklet.

Szerdán nyugat felől tovább növekszik, vastagszik a felhőzet, ezzel együtt a csapadék kialakulási esélye is növekszik. Napközben már többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég többfelé esővel, záporral, néhol (elsősorban a Dunántúlon) zivatar is kialakulhat. Az északkeleti tájakon a legkisebb a csapadék kialakulási valószínűsége, másutt ugyanakkor helyenként kiadósabb mennyiségre is van esély. A délkeleti, keleti szelet élénk, helyenként erős lökések kísérik. Hajnalban 4, 15 fok közötti minimumokat mérhetünk nyugaton a magasabb értékekkel. Délután 12 és 22 fok között változhat a hőmérséklet, a tartósan csapadékos részeken mérhetjük az alacsonyabb értékeket.

Csütörtökön az ország nagy részén túlnyomóan borult, esős idő a legvalószínűbb, nagyobb területen van esély kiadós mennyiségre. Csupán az északkeleti vidékeken fordulhatnak elő esetlegesen átmeneti szakadozások a felhőzetben, arrafelé a csapadék kialakulási valószínűsége is kisebb. Az északkeleti szelet élénk, erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 13 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 19 fok között valószínű, a tartósan esős tájakon lesz hidegebb.

A cikk az ajánló után folytatódik

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

Pénteken az ország nagyobb részén a felhősebb idő a valószínűbb, míg az északkeleti tájakon jobbak az esélyek a naposabb időszakokra. Dél, délnyugat felé haladva növekvő eséllyel fordulhat elő (további) eső, zápor. Az északkeleti, keleti szelet élénk, néhol esetleg erős lökések is kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 12 fok között várható északkeleten az alacsonyabb értékekkel. A legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 19 fok között valószínű, a tartósan esős tájakon lesz hidegebb.

Fotók: Getty Images

Így közlekedhetünk ősszel is biztonságosan a rendőrség tanácsai szerint

A balesetek megelőzése érdekében fokozott elővigyázatosságra inti a járművezetőket a rendőrség.

Vadveszély, nyirkos utak és ködös reggelek: így közlekedhetünk ősszel is biztonságosan a rendőrség tanácsai szerint

A balesetek megelőzése érdekében fokozott elővigyázatosságra inti a járművezetőket a rendőrség.

Elolvasom
Ezt is szeretjük