Marad az ősz a héten: esős időt és lehűlést hozott a szeptember

A héten már nem éri el a 30 °C-ot a hőmérséklet, és mindennap szükség lesz az esernyőre.

eso-fenyek
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Hétfőn közepesen és erősen felhős időszakok mellett több-kevesebb napsütésre számíthatunk. Szórványosan, főként az ország délnyugati, nyugati felén fordulhat elő zápor, zivatar, néhol felhőszakadással. Helyenként megélénkül a keleti, délkeleti szél, de zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon 21 °C és 25 °C, másutt 26 °C és 32 °C között alakul. Késő estére 17 °C és 25 °C közé hűl le a levegő.

Kedden a gyakran erősen felhős égből többfelé valószínű zápor, zivatar. Szélerősödés csak zivatar környezetében várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet 21 °C és 27 °C között alakul.

Szerdán napos és erősebben felhős időszakok egyaránt lesznek, összességében még több helyen lehet zápor, helyenként zivatar. Szélerősödés csak zivatar környezetében várható. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 °C és 18 °C, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23 °C és 28 °C között alakul.

Csütörtökön többórás napsütés mellet gomolyfelhők képződnek. Helyenként alakulhat ki zápor, egy-egy zivatar. Szélerősödés csak zivatar környezetében várható. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 °C és 17 °C, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25 °C és 29 °C között alakul.

Pénteken változóan felhős lesz az ég, szórványosan - főként nyugaton és északon - alakulhat ki zápor, zivatar. Szélerősödés csak zivatar környezetében várható. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 °C és 17 °C, a legmagasabb nappali hőmérséklet 24 °C és 29 °C között alakul.

Ezt is szeretjük