Ekkor lehet felhőszakadásra számítani a héten: felhős idővel érkezik az augusztus

Hatalmas kánikula nem várható a héten, felhős, esős idő viszont annál többször.

Heti időjárás 08. 02-től
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Hétfőn napos, gomolyfelhős idő várható az ország legnagyobb részén csapadék nélkül. Elsősorban az északkeleti megyékben, másodsorban pedig a nyugati, délnyugati határ környékén fordulhat elő zápor, északkeleten kis eséllyel zivatar is. Az északnyugati szél több helyen megélénkül, néhol megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 30 fok között valószínű. Késő estére 16 és 23 fok közé csökken a hőmérséklet.

Kedden nagyrészt napos idő várható gomolyfelhőkkel. Helyenként - nagyobb eséllyel nyugaton és északon - alakulhat ki zápor, zivatar. A légmozgás többnyire mérsékelt marad. A legmelegebb délutáni órákban 26, 31 fok várható.

augusztus-időjárás1
Fotó: serts / Getty Images Hungary

Szerdán a sok magasszintű felhő szűri a napsütést, emellett erőteljes gomolyfelhő-képződés is várható. Szórványosan - legnagyobb eséllyel az északi országrészben - alakulhat ki zápor, zivatar. A nyugatira forduló szél többfelé megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 20, a csúcshőmérséklet 25 és 32 fok között valószínű.

Csütörtökön többnyire erősen felhős lesz az ég, és sokfelé valószínű eső, zápor, zivatar. Helyenként felhőszakadás is kialakulhat. Élénk lesz a nyugatias szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 22, a csúcshőmérséklet 20 és 28 fok között valószínű.

A cikk az ajánló után folytatódik

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

Pénteken többnyire erősen felhős lesz az ég, de nyugat felől lassan csökken a felhőzet. Több helyen valószínű eső, zápor, zivatar, a keleti országrészben nagyobb a csapadék előfordulásának az esélye. Az északnyugati szél a középső szélcsatornában időnként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 18, a csúcshőmérséklet 23 és 28 fok között valószínű.

Ezek a NASA legszebb fotói a Napról - Szemet gyönyörködtető gyűjtemény

Ilyen közelről még soha nem láttad a Napot!

Ezek a NASA legszebb fotói a Napról - Szemet gyönyörködtető gyűjtemény

Nézegess képeket!

Elolvasom

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük