Ekkor lehet felhőszakadásra számítani a héten: felhős idővel érkezik az augusztus

Hatalmas kánikula nem várható a héten, felhős, esős idő viszont annál többször.

augusztus-időjárás2
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Hétfőn napos, gomolyfelhős idő várható az ország legnagyobb részén csapadék nélkül. Elsősorban az északkeleti megyékben, másodsorban pedig a nyugati, délnyugati határ környékén fordulhat elő zápor, északkeleten kis eséllyel zivatar is. Az északnyugati szél több helyen megélénkül, néhol megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 30 fok között valószínű. Késő estére 16 és 23 fok közé csökken a hőmérséklet.

Kedden nagyrészt napos idő várható gomolyfelhőkkel. Helyenként - nagyobb eséllyel nyugaton és északon - alakulhat ki zápor, zivatar. A légmozgás többnyire mérsékelt marad. A legmelegebb délutáni órákban 26, 31 fok várható.

augusztus-időjárás1
Fotó: serts / Getty Images Hungary

Szerdán a sok magasszintű felhő szűri a napsütést, emellett erőteljes gomolyfelhő-képződés is várható. Szórványosan - legnagyobb eséllyel az északi országrészben - alakulhat ki zápor, zivatar. A nyugatira forduló szél többfelé megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 20, a csúcshőmérséklet 25 és 32 fok között valószínű.

Csütörtökön többnyire erősen felhős lesz az ég, és sokfelé valószínű eső, zápor, zivatar. Helyenként felhőszakadás is kialakulhat. Élénk lesz a nyugatias szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 22, a csúcshőmérséklet 20 és 28 fok között valószínű.

A cikk az ajánló után folytatódik

Szenvedélyeink fogságában - Az addikció és a kontrollvesztés pszichológiája

A Femina Klub júniusi vendége Dr. Zacher Gábor toxikológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között a kultúránkban hangsúlyosan jelen lévő függőségek kérdéseiről beszélget.

Zacher Gábor szerint, ha saját magunk elé tükröt tartunk, akkor 4-5 függőséget mindenki fel tudna sorolni. Igaz ez?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. június 5. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Pénteken többnyire erősen felhős lesz az ég, de nyugat felől lassan csökken a felhőzet. Több helyen valószínű eső, zápor, zivatar, a keleti országrészben nagyobb a csapadék előfordulásának az esélye. Az északnyugati szél a középső szélcsatornában időnként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 18, a csúcshőmérséklet 23 és 28 fok között valószínű.

Ezek a NASA legszebb fotói a Napról - Szemet gyönyörködtető gyűjtemény

Ilyen közelről még soha nem láttad a Napot!

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük