Hamisítatlan nyári időjárással búcsúzik a július: sok lesz a napsütés a héten

Az ország nagy részében 30 foknál is melegebbre számíthatunk a héten.

kanikula
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Hétfőn a nyugati országrészben általában napos idő várható kevés gomolyfelhővel, és ott csak elvétve lehet futó zápor. A Dunától keletre azonban erőteljesebb lesz a gomolyfelhő-képződés, és nagyjából a Salgótarján-Szeged vonalban és attól keletre szórványosan kialakulhat zápor, zivatar. Késő estére aztán gyorsan lecseng a csapadéktevékenység. Az északnyugati szél megélénkül, de zivatarok környezetében erős vagy viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 31 fok között várható. Késő estére 17 és 22 fok közé hűl le a levegő.

Kedden sok napsütés várható, emellett eleinte keleten alacsony szintű felhőzet lehet, amely gomolyosodik, délutántól pedig nyugat felől főleg magas szintű felhők érkezhetnek. Csapadéknak kicsi az esélye. A déli szél a Kisalföld térségében sok helyütt megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 34 fok között alakul, északkeleten mérhetik az alacsonyabb értékeket.

Szerdán általában többórás napsütésre számíthatunk, de északnyugat felől szakadozott felhősáv érkezik, amelyből helyenként előfordulhat zápor, zivatar, nagyobb eséllyel nyugaton és északkeleten. A déli, majd az északnyugatira forduló szelet sokfelé élénk, néhol erős lökések kísérik. Zivatar térségében átmenetileg viharossá is fokozódhat a szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 21, a legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 33 fok között valószínű.

Csütörtökön gyengén és közepesen felhős területek egyaránt lesznek, emellett általában többórás napsütés várható. Főleg délen fordulhat elő néhol zápor, egy-egy zivatar. A Tiszántúlon megélénkül az északi szél, zivatar környékén erős vagy viharos lökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 32 fok között várható.

A cikk az ajánló után folytatódik

Pénteken északkeleten változóan, másutt általában gyengén felhős, napos idő várható. Főként az északkeleti tájakon előfordulhat egy-egy zápor, zivatar. Az északi, északnyugati szél nagy területen megélénkül, helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 31 fok között valószínű.

Hátborzongatóan gyönyörű a viharos Balaton

A balatoni viharoknak sajátos hangulata van. Bár ilyenkor minden sötétbe borul, feltámad a szél, a villámlás és dörgés pedig intenzívebb, mint bárhol, mégis magával ragadja az embert az égiháború szépsége.

Ezt is szeretjük