Óriási hőség jön: 40 fok közeli értékeket mérhetünk a héten
A héten ismét kánikulára számíthatunk. Időjárás-jelentés.

kanikula
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Hétfőn az Alföldön reggel még záporokra kell számítani. Délelőtt a vastagabb, csapadékot adó felhők elvonulnak, a nap nagy részében gomolyfelhős, napos időnk lesz, záporoknak minimális az esélye. Késő délutántól azonban a Dunántúlon ismét felhősödés várható, és az északi, északnyugati határ közelében már néhol kipattanhatnak zivatarok. Napközben élénk, helyenként erős lesz a déli, délnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 37 fok között várható, délkeleten lesz a legmelegebb. Késő estére általában 23 és 28 fok közé hűl le a levegő. Az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőre az ország nagy részére figyelmeztetéseket adott ki a hőség miatt.

Kedden a fátyol- és gomolyfelhők mellett többórás napsütésre lehet számítani. Helyenként előfordul záporeső, zivatar. A déli, délnyugati szél megélénkül, időnként megerősödik, de zivatarok környezetében átmenetileg viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 37 fok között várható.

Szerdán sok napsütésre számíthatunk fátyol- és gomolyfelhőkkel. Elvétve előfordulhat zápor, zivatar, nagyobb eséllyel az északi megyékben. A délnyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik, zivatarok környezetében átmenetileg viharos széllökések is lehetnek. A minimum-hőmérséklet 15 és 23, a maximum 31 és 38 fok között alakul.

Csütörtökön túlnyomóan derült vagy gyengén gomolyfelhős, napos, száraz időre van kilátás. Legfeljebb egy-egy zápor fordulhat elő. A déli, délnyugati szél néhol időnként kissé megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15, 23, a csúcshőmérséklet 32, 38 fok között valószínű.

Pénteken a sok napsütés mellett az északi, északnyugati megyékben lehet több a gomoly-, illetve fátyolfelhő. Helyenként előfordulhat zápor, zivatar, nagyobb eséllyel az északnyugati, északi tájakon. Az északnyugatira forduló szél sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik. Zivatarok környezetében átmenetileg viharos széllökések is lehetnek. A hőmérséklet hajnalban 17, 23, délután 32 és 39 fok között várható.

Fotók: Getty Images

Ilyen gyönyörű a Balaton az űrből

A magyar tenger különleges szépsége még az űrből is látszik: Thomas Pesquet francia űrhajós több képet is készített a Nemzetközi Űrállomásról fotózva, a felvételeit pedig nem véletlenül imádják a világ minden tájáról.

Ezt is szeretjük