Továbbra sem lesz kánikula: viharos szél és zivatar jön a héten
Nem lesz hideg, de a napsütést felhők és záporok, zivatarok zavarják meg. Heti időjárás-jelentés.

viragok
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Hétfőn a Dunától keletre általában erősen vagy közepesen felhős lesz az ég, nyugatra inkább gomolyfelhős, napos idő várható. A Dunántúlon néhol, keleten szórványosan alakul ki zápor, zivatar. Az északi, északnyugati szél több helyen megélénkül, helyenként megerősödik, zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25°C és 30°C között alakul. Késő estére 17°C és 22°C közé hűl le a levegő.

Kedden fátyol- és gomolyfelhők mellett több órára kisüt a nap, a Tiszántúlon lehet zártabb a felhőzet, ott kevesebb napsütés valószínű. Elszórtan, nagyobb eséllyel a Dunától keletre alakul ki zápor, zivatar. A változó irányú szél gyenge vagy mérsékelt marad, átmeneti szélerősödés csak zivatar környékén lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12°C és 19°C, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26°C és 30°C között valószínű.

Szerdán nyugat, északnyugat felől átmenetileg mindenütt erősen megnövekszik a felhőzet. Hajnaltól kora délutánig a Nyugat- és Észak-Dunántúlon többfelé várható eső, helyenként zivatar, másutt záporok, zivatarok alakulnak ki. A szél északnyugatira fordul, és többfelé megerősödik, zivatar környékén viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15°C és 20°C között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 20°C és 27°C között alakul, de északnyugaton ennél hűvösebb is lehet, az Alföldön pedig 28°C, 30°C is előfordul.

Csütörtökön reggelre jórészt megszűnik a csapadék, és napközben már gomolyfelhős, napos idő várható. Legfeljebb néhol lehet futó zápor. Az északnyugati szél megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10°C és 17°C, a legmagasabb nappali hőmérséklet 24°C és 30°C között várható.

A cikk az ajánló után folytatódik

Pénteken napos, gomolyfelhős idő várható, néhol, legnagyobb eséllyel délnyugaton zápor, zivatar lehet. A nyugati, északnyugati szelet erős széllökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13°C és 19°C, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26°C és 30°C között valószínű.

Nézd meg ezt is - A víz alatt kattintott a fotós

Az összes természetfotó-verseny közül talán a víz alatti pályázat a legizgalmasabb, hiszen ezek a képek egy olyan világba kalauzolnak el, amelyet másként csak nagyon kevés eséllyel láthatnánk. Az idei Underwater Photography Of The Yearen több mint ötezer felvétellel indultak a fotósok, és a napokban a szervezők kihirdették a győzteseket.

Ezt is szeretjük