38 fok és eső is lehet a héten: mutatjuk, mikor várható csapadék
Szeszélyes időre számíthatunk a héten, a meleg napokat frissítő záporok tarkítják majd.

heti-időjárás-július1
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Hétfőn délelőtt a nyugati, délnyugati megyékben még előfordulhat eső, zápor, majd ezt követően felszakadozik, gomolyosodik a felhőzet, és az ország túlnyomó részén napos, gomolyfelhős időre van kilátás. Kelet felé haladva kevesebb gomolyfelhő képződik, a legtöbb napsütés a Tiszántúlon várható. Napközben már csak helyenként valószínű záporeső. A Dunántúlon megélénkül az északi, északnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 32 fok között alakul. Késő este 18 és 25 fok közé csökken a hőmérséklet.

Kedden napos idő lesz általában kevés gomoly- és fátyolfelhő mellett. Számottevő csapadék nem várható, legfeljebb az északkeleti tájakon fordulhat elő egy-egy jelentéktelen zápor. Az északnyugati, északi szél a Nyugat-Dunántúlon délire fordul, és ott időnként megélénkül. Másutt jobbára gyenge vagy mérsékelt lesz a légáramlás. Délután 28, 34 fokot mérhetnek.

heti-időjárás-július2
Fotó: Johner Images / Getty Images Hungary

Szerdán napos idő lesz kevés gomolyfelhővel, csapadék nélkül. A Dunántúlon helyenként megélénkül a déli, délkeleti szél. A hőmérséklet hajnalban 14 és 21, a délutáni órákban 32 és 37 fok között változik.

Csütörtökön napos időre számíthatunk kevés gomolyfelhővel. Az ország nagy részén nem várható csapadék, inkább csak a nyugati határvidéken, illetve a hegyekben fordulhat elő mutatóban (egy-egy helyen) frissítő zápor, zivatar. A délkeleti szél elsősorban a Dunántúlon megélénkül, Sopron és a Fertő környékén erős lökések is előfordulhatnak. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 16 és 23, a csúcsérték 33 és 38 fok között alakul.

A cikk az ajánló után folytatódik

Pénteken a napsütés mellett már erőteljesebb gomolyfelhő-képződés valószínű, és nyugat, északnyugat felől egyre több helyen számíthatunk záporra, zivatarra. Nem kizárt heves zivatar kialakulása sem. A déli, délkeleti szél a Dunántúlon északnyugatira, északira fordul, és arrafelé nagyobb területen megerősödik. Zivatarok környezetében átmenetileg viharos széllökések is előfordulhatnak. A minimum-hőmérséklet 17 és 23 fok között várható. A csúcshőmérséklet az északnyugati tájakon már csak 30 fok körül valószínű, a délkeleti, déli megyékben azonban még mindig 35 fok fölé melegedhet fel a levegő.

Ilyen volt az extrém hőhullám a világban: volt, ahol még a házak szerkezete is megolvadt

A világ több pontján is elképesztő meleggel érkezett meg az igazi nyár, erről pedig látványos fotók is tanúskodnak.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük