30 fokos melegre és záporokra is lehet számítani: ilyen lesz az időjárás a héten
A nyárias időjárásnak sok helyen keresztbe tehetnek a záporok és zivatarok.

június-időjárás1
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Hétfőn nappali gomolyfelhő-képződésre és sok napsütésre számíthatunk. A Duna-Tisza köze északi részén reggel, délelőtt még sok lehet a felhő, és zápor is előfordulhat. Később a gomolyokból a Dunántúlon és az Északi-középhegység vidékén is kialakulhat néhol zápor, a Kisalföldön, Bakonyban egy-egy helyen az ég is döröghet, de összességében nem lesz jellemző a csapadék. Az esti órákban általában csökken a felhőzet, de a főváros tágabb környezetébe észak felől még besodródhatnak kisebb csapadékgócok. Napközben a Tiszántúlon, déli megyékben élénkül meg az északkeleti szél, intenzív csapadék környezetében erős lökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 29 fok között valószínű. Késő estére 16 és 22 fok közé hűl le a levegő.

Kedden a gomolyfelhő-képződés mellett sok napsütésre számíthatunk, de egy-egy zápor, zivatar előfordulhat. Az északkeleti, északi szél nagy területen megélénkül. Zivatar térségében erős vagy viharos széllökések is lehetnek. Délutánra 26 és 29 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

június-időjárás2
Fotó: Arctic-Images / Getty Images Hungary

Szerdán a többórás napsütés mellett képződő gomolyfelhőkből helyenként - elsősorban nyugaton és északon - zápor, zivatar kialakulhat. Az északi, északnyugati szelet többfelé élénk, zivatar térségében erős vagy viharos lökések is kísérhetik. A minimum-hőmérséklet 10 és 18, a maximum-hőmérséklet 26 és 30 fok között valószínű.

Csütörtökön sokfelé erőteljesebb lehet a gomolyfelhő-képződés, illetve egy összefüggőbb felhősáv is átvonulhat délkelet felé, de általában többórás napsütés valószínű. Szórványosan előfordul záporeső, zivatar. Az északi szelet nagy területen élénk, többfelé erős lökések kísérik. Zivatar környezetében a szél viharossá is fokozódhat. A hajnali 11, 18 fokról délutánra 24 és 29 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

A cikk az ajánló után folytatódik

Pénteken a több órás napsütés mellett gomolyfelhő-képződésre számíthatunk. Elszórtan alakulhat ki zápor, zivatar. Az északi szelet sokfelé élénk, néhol erős lökések kísérik. Zivatar környezetében a szél átmenetileg viharossá is fokozódhat. Hajnalra 10, 17 fokig süllyed, délutánra 24 és 29 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Ilyen, amikor a természet igazi művésszé változik: gyönyörű alkotások születnek

Soha nem lehet megunni a természet legszebb kincseiről készült képeket.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük