Ronda idővel búcsúzik a május: mire számíthatunk a tavasz utolsó hetében?
A napsütés mellett többször is várhatók záporok, zivatarok.

nagy-eso
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Hétfőn napközben erőteljes gomolyfelhő-képződésre készülhetünk, de emellett főként az északkeleti megyékben összefüggő maradhat a felhőzet. Egyre több helyen számíthatunk záporra, zivatarra. Az északnyugati szél többfelé megerősödik, de intenzívebb záporok, zivatarok környezetében viharos lökések is előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet jobbára 17 és 21 fok között valószínű, de a tartósabban felhős tájakon egy-két fokkal hűvösebb is lehet. Késő estére 9 és 14 fok közé hűl le a levegő.

Kedden erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk több-kevesebb napsütéssel. Több helyen alakulhat ki zápor, zivatar. Az északias szelet többfelé kísérhetik erős lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 21 fok között valószínű.

Szerdán a kevés fátyol-, valamint a változó mennyiségű gomolyfelhőzet mellett többórás napsütésre számíthatunk. Helyenként alakulhat ki kisebb zápor, esetleg zivatar. Az északkeleti, északi szelet a Dunántúlon néhol még erős lökések kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 23 fok között valószínű.

Csütörtökön északnyugat felől megnövekszik a felhőzet, de főként a keleti tájakon még több órára kisüt a nap. Elsősorban a Dunántúlon lehet számítani záporok kialakulására, esetleg zivatar is előfordulhat. Az északi szél több helyen megélénkül, néhol meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 24 fok között valószínű.

A cikk az ajánló után folytatódik

Pénteken a több-kevesebb napsütés mellett gomolyfelhő-képződés valószínű, elszórtan alakulhat ki záporeső, néhol zivatar is előfordulhat. Az északi szél élénk, helyenként erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 24 fok között valószínű.

Fotók: Getty Images

Ezek most a legjobb természetfotók

Ebben az évben különböző érdekes állati viselkedésekről is készültek képek a fotópályázaton. A fődíjas fotós, Andy Parkinson órákon át a sarkvidéki hidegben fagyoskodott szőrmével borított eszközeivel. Előtte három évet töltött azzal, hogy megismerje a képen látható nyulat.

Ezt is szeretjük