Lebilincselő fotók a természetből: ezek most a legjobbak a szakértők szerint
A képek a Föld életének gazdag sokszínűségét szemléltetik, a világ minden tájáról érkeztek fotók.

természet nyitó
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Kaliforniai Tudományos Akadémia hirdette meg a 2020 BigPicture Natural World Photography versenyét.

Arra kérték a pályázókat, hogy olyan képeket küldjenek, amik amellett, hogy Földünk életének gazdag sokszínűségét szemléltetik, ösztönzőleg hatnak annak védelme érdekében. A nemrégiben közzétett eredmények alapján kijelenthető, hogy sokaknak sikerült megugrani a feltételeket.

Lebilincselő természetfotók

 - Most is csodálatos fotók érkeztek, amik a természet minden részét ábrázolják - mondta Rhonda Rubinstein, a BigPicture társalapítója és a Kaliforniai Tudományos Akadémia kreatív igazgatója a Bored Pandának. - Ebben az évben különböző érdekes állati viselkedésekről is készültek képek. A fődíjas fotós, Andy Parkinson órákon át a sarkvidéki hidegben fagyoskodott szőrmével borított eszközeivel. Előtte három évet töltött azzal, hogy megismerje a képen látható nyulat.

Természetesen méltányolták a fotósok erőfeszítéseit. A fődíjas pályázat beküldője 5000 dollár jutalmat kapott, ráadásul képe a Kaliforniai Tudományos Akadémia éves kiállításán szerepelhet. A kategóriák első helyezettjei fejenként 1000 dollárt kaptak, a nyertes képeket szintén bemutatják a kiállításon is. Az idei, 2020-as versenyre érkezett eddig a legtöbb nevezés - közel 6500 kép készült 65 országból. Most bemutatjuk a tíz legjobb képet.

(Képek forrása: bigpicturecompetition.org)

Ezt is szeretjük