Erős lehűlés várható a héten: heves zivatarokra is számítani kell
A hét közepén helyenként csak 10 fok körül alakulnak a maximumok.

felhos
beauty and style
Top olvasott cikkek

Hétfőn általában vékony fátyolfelhőzet szűri a napsütést, de napközben átmenetileg megvastagszik a felhőzet. Főként északon és nyugaton alakulhat ki néhol zápor, esetleg zivatar is előfordulhat. A délnyugati, déli szél megélénkül, időnként megerősödik, de az Alpokalján és a Kisalföldön viharos széllökések is előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 31 fok között valószínű. Késő estére 18 és 23 fok közé hűl le a levegő.

Kedden nyugat felől tovább növekszik a felhőzet, reggel a Tiszántúlon még lehet némi napsütés. Napközben a déli óráktól főként északon és keleten szakadozik fel a felhőzet. Éjjel északnyugat felől egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar, néhol heves zivatar is kialakulhat, majd napközben északnyugat felől nagyrészt megszűnik a csapadék.

Az északnyugati szelet sokfelé erős, néhol viharos lökések kísérik, majd estére jelentősen gyengül a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 16fok között várható, északnyugaton lesz a hűvösebb, délkeleten enyhébb a hajnal. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 11 és 17 fok között valószínű, de a Tiszántúlon 18, 20 fok is lehet.

Szerdán mindenütt megnövekszik, majd napközben főként délen szakadozik a felhőzet. Északon szórványosan, délen helyenként várható eső, zápor, esetleg zivatar. A kezdetben délkeleti szél északkeletire, északira fordul, és néhol megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 3 és 8 fok között alakul, de derült északkeleti helyeken gyengén fagyhat is. A legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 23 fok között valószínű, északon várhatóak az alacsonyabb, délen a magasabb értékek.

Csütörtökön eleinte többnyire erősen felhős idő várható, majd délután szakadozik, csökken a felhőzet. Kezdetben még többfelé valószínű eső, zápor, majd a nap második felében inkább már csak helyenként alakulhat ki záporeső. Néhol megerősödik az északi szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 20 fok között valószínű.

A cikk az ajánló után folytatódik

Pénteken változóan felhős időre számíthatunk, csapadék nem valószínű. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de a Kisalföldön megélénkül a délkeleti szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 23 fok között valószínű.

Fotók: Getty Images

Ezek 2020 legjobb természetfotói

Most, ebben az elszigetelt időszakban talán még nagyobb szükség van arra, hogy a természet csodáiban gyönyörködjünk. Jó ismét felfedezni, milyen bámulatos kincseket rejt a bolygónk.

Ezt is szeretjük