Lehűlés és eső vár ránk a héten: mutatjuk, mikor jön az enyhülés
A szép, tavaszias időtől a héten el kell búcsúznunk.

április-eső1
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Hétfőn a nap első felében általában napos idő lesz a jellemző, északkeleten, keleten lehet több felhő az égen. Délutántól délnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, estére a Tiszántúl kivételével beborul az ég. A déli órákban a Dél-Dunántúlon, később a Dunántúlon másutt is, estétől már a középső megyékben is egyre többfelé várható eső, zápor, a Kisalföldön zivatar is kialakulhat. A nap nagy részében élénk, az Észak-Dunántúlon időnként erős lesz a déli, délnyugati szél. Estétől Nyugat-Magyarországon északnyugatira fordul a szél, és viharossá fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 24 fok között várható. Késő estére 4, 16 fokra hűl le a levegő.

Kedden erősen felhős vagy borult lesz az ég, az északkeleti megyékben a déli órákig lehet vékonyabb a felhőzet, ott rövid időre kisüthet a nap. Többfelé számíthatunk csapadékra, a nap második felétől már egyre intenzívebb eső, zápor, a Nyugat-Dunántúlon és a Dunántúli-középhegységben havas eső, havazás valószínű, néhol zivatar is lehet. Az északnyugati, északi szelet nagy területen erős, a Dunántúlon és az északkeleti megyékben viharos széllökések kísérik. A hőmérséklet hajnalban 2 és 10 fok között alakul. Napközben a hőmérséklet az ország nagyobb részén alig változik, a délutáni órákban általában 3 és 10 fok között lesz, ugyanakkor hazánk keleti harmadán 11, 19 fokig melegszik fel a levegő.

április-eső2
Fotó: Marvin Wildt / Getty Images Hungary

Szerdán erősen felhős vagy borult lesz az ég. Éjjel szinte országszerte előfordul csapadék, a Dunántúlon és az Északi-középhegységben havas eső, havazás, másutt eső. A hajnali, reggeli óráktól csökken a csapadékhajlam, estefelé inkább már csak az északkeleti megyékben számíthatunk vegyes halmazállapotú csapadékra. Az északi, északnyugati szelet továbbra is a Dunántúlon és az északkeleti megyékben kísérik viharos széllökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 9 fok között alakul.

Csütörtökön erősen felhős vagy borult idő valószínű, több helyen várható eső, zápor, a Dunántúlon és az Északi-középhegységben havas eső, hó is előfordul. Az északnyugati szelet erős, a Dunántúlon viharos lökések kísérik. Hajnalban 0, +5, délután 3, 9 fok között alakul a hőmérséklet.

A cikk az ajánló után folytatódik

Pénteken szakadozni, vékonyodni kezd a felhőzet, de még sok lesz a felhő, csak kevés helyen süthet ki rövid időre a nap. Elszórtan - nagyobb eséllyel a Tiszántúlon és az északkeleti megyékben - fordulhat elő kisebb eső, zápor. Az északi, északnyugati szelet a Dunántúlon és Zemplén környékén erős széllökések kísérik. A hajnali 0, +5 fokról a délutáni órákra 6 és 13 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Ilyen, amikor saját erkélyt kap a kutya: 8 zseniális fotó állatokról, amit látni kell

Ezek a fotók nagyon szórakoztató módon mutatják be az állatok mindennapjait.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük