Tavaszias idővel búcsúzik a március: a héten többször is lehet 20°C-nál melegebb
A héten búcsút mondhatunk a nagy hidegeknek.

tavasz-időjárás2
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Hétfőn jobbára erősen felhős lesz az ég, de kisebb-nagyobb szakadozások lehetnek a felhőzetben. Az ország nyugati, délnyugati felén valószínű a legtöbb napsütés. Számottevő csapadék nem valószínű, de estefele már északkeleten, keleten szemerkélhet az eső. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 20 fok között alakul, a Nyugat-Dunántúlon lesz a melegebb. Késő estére 6 és 11 fok közé csökken a hőmérséklet.

Kedden napközben szakadozik, vékonyodik, gomolyosodik a felhőzet, de hosszabb időre inkább csak a Dunántúlon süt ki a nap. Az északkeleti, keleti megyékben kisebb eső, zápor előfordulhat. A Dunántúlon helyenként megélénkül az északi szél. A csúcshőmérséklet 10 és 22 fok között alakul, nyugatról északkelet felé haladva lesz egyre hűvösebb.

tavasz-időjárás1
Fotó: Tom Merton / Getty Images Hungary

Szerdán fátyol- és gomolyfelhők mellett már több órára kisüt a nap, csapadék nem valószínű. A változó irányú szél mérsékelt marad. A hőmérséklet hajnalra 2 és 8 fok közé süllyed. A délutáni órákra 16 és 22 fok közé melegszik fel a levegő, az északkeleti, keleti megyékben lesz a hűvösebb.

Csütörtökön fátyol- és gomolyfelhők mellett sok napsütés várható, a nap második felében az északi megyékben növekszik az esély záporok kialakulására, esetleg zivatar is előfordulhat. A déli, délnyugati szél sokfelé megélénkül. A hajnali órákban 3, 9, délután 18, 24 fok valószínű.

A cikk az ajánló után folytatódik

Pénteken észak felől megnövekszik a felhőzet, délután jobbára erősen felhős lesz az ég. Több helyen valószínű eső, zápor, néhol zivatar, nagyobb mennyiségű csapadékra az északkeleti, keleti megyékben van esély. A délnyugati szél északnyugatira, északira fordul, és többfelé megerősödik. A minimum-hőmérséklet 6 és 12 fok között alakul. A csúcsérték 13 és 22 fok között várható, a déli megyékben lesz melegebb.

Ezek most a világ legszebb természetfotói: ritkán látni ehhez fogható képeket

Különleges szépségükben mutatják meg az élővilágot ezek az alkotások.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük