Zsebibaba nevelkedik a Debreceni Állatkertben: akkora volt, mint egy babszem
A kengurukölyköt február végén pillantották meg a gondozók.

allatkert-bejarat
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Debreceni Állatkert idén tavasszal is örömhírekkel szolgálhat az évről évre gyarapodó Bennettkenguru-csapat háza tájáról, ugyanis február végén a gondozók utódot pillantottak meg az egyik nőstény erszényében.

A születésekor nagyjából babszem méretű apróság ekkor mintegy nyolchetes lehetett, és azóta egyre kíváncsibban ismerkedik a külvilággal, főleg jó időben. Az intézmény újranyitását követően a látogatók már jó eséllyel megpillanthatják, de még egészen kilenc hónapos koráig vissza-visszajár majd a biztonságot nyújtó erszény rejtekébe. Érkezésével immár hét egyedet számlál a debreceni erszényesek csapata.

A Tasmania szigetén, illetve Ausztrália keleti és délkeleti részén őshonos Bennett-kenguru (Macropus rufogriseus) a partvidéki erdőkben és bozótosokban él. Köznapi elnevezése kissé megtévesztő, mivel bár számos tekintetben hasonlít közeli rokonaira, a kengurukra, a náluk kisebb termetű és zömökebb, erdőlakó wallabyk közé tartozik.

A cikk az ajánló után folytatódik

Jellegzetessége a vöröses nyak- és vállszőrzet, illetve a nagy és mozgékony fül - a természetben főként erre és kiváló szaglására hagyatkozik, mivel látása viszonylag gyenge. A táplálékát képező fűfélék, termések és gyökerek után főleg szürkületkor és éjszaka kutat, nappal pedig az árnyékban pihen. Bár vadon élő populációja egyelőre stabil, élőhelyének csökkenése és minőségbeli romlása miatt a faj szerepel a Természetvédelmi Világszövetség kihalással fenyegetett fajokat tartalmazó Vörös listáján.

Kiemelt kép: Getty Images

Nem mindennapi fotók kengurukról

Mára már rengeteg dolgot kiderítettek a különleges állatok szokásairól és életviteléről, és lebilincselő képek készültek róluk.

Ezt is szeretjük