Beköszönt a tavasz a héten, de helyenként még havazhat is
A héten fokozatosan melegszik az idő.

tavaszi-eg
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Hétfőn a többórás napsütés mellett a nap első felében a Dunántúlon és a Duna-Tisza közén lehet átmenetileg vastagabb a felhőzet, illetve délután északon, északkeleten fordulhatnak elő erősebben felhős időszakok. Délután, este az Északi-középhegységben és az Alföld északi felén alakulhat ki helyenként zápor, hózápor. Az északi, északnyugati szelet többfelé élénk, a Dunántúli-középhegységben néhol erős lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 12 fok között alakul. Késő estére -3, +3 fokra hűl le a levegő.

Kedden a nap első felében többnyire gyengén vagy közepesen felhős lesz az ég. Délutántól az északi, északnyugati megyékben vastagabb felhőzet jelenik meg, amely estétől dél, délkelet felé terjeszkedik, azonban számottevő csapadék ebből sem várható. A légmozgás többnyire mérsékelt marad. A csúcshőmérséklet 5 és 10 fok között alakul.

Szerdán északnyugat felől csökken a felhőzet, és gomolyfelhős, napos időre számíthatunk. Legfeljebb jelentéktelen zápor, hózápor fordulhat elő néhány helyen. Az északnyugatira forduló szél megélénkül, helyenként megerősödik. A minimum-hőmérséklet +1 és -6, a maximum 5 és 10 fok között várható.

Csütörtökön északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és az ország nagy részén jellemzően erősen felhős időre számíthatunk, de reggel, délelőtt főleg a keleti, délkeleti vidékeken még akár több órára is kisüthet a nap. Az északi megyékben van esély kisebb csapadék kialakulására. Sokfelé megerősödik a déli, délnyugati szél, néhol viharos közeli széllökés is lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában +3 és -4 fok között valószínű, azonban a kevésbé felhős, fagyzugos helyeken ennél alacsonyabb értékek is előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet az északkeleti vidékeken 6, délnyugati tájainkon 16 fok közelében várható.

A cikk az ajánló után folytatódik

Pénteken frontfelhőzet vonulhat át fölöttünk, amelynek útját többfelé kísérheti eső, zápor. A déli óráktól északnyugat felől egyre szakadozottabbá válik a felhőzet, ezzel együtt a csapadékhajlam is csökken. A nyugati szél az ország északi, északkeleti harmadán sokfelé megerősödik, néhol viharos közeli lökések is előfordulhatnak. A hajnali 1, 8 fokról délutánra 7 és 15 fok közé emelkedik várhatóan a hőmérséklet.

Fotók: Getty Images

10 sokatmondó fotó a természet erejéről

A természet nem adja magát könnyen, és amikor csak lehetősége adódik rá, visszafoglalja azt, ami az övé volt - ezzel is bizonyítva, hogy olyan erő van benne, amit talán mi fel sem tudunk fogni.

Ezt is szeretjük