Viharos szél nehezíti meg a hetet, de akár 15 fokot is mérhetünk - Időjárás-előrejelzés
Bár a felhőzet és az eső csillapodik majd, a szél egész héten megmarad.

időjárás-febr2
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Hétfőn délelőtt északnyugat felől csökken a felhőzet, ezt követően az ország nagyobb részén többórás napsütés valószínű, kivéve a keleti tájakat, ahol csak estefelé csökken a felhőzet. A reggeli, délelőtti órákban még többfelé eshet az eső, zápor, később inkább csak északkeleten fordulhat elő záporeső, hózápor, illetve zivatar. Egyre nagyobb területen északnyugatira fordul, és megerősödik a szél, amely a Dunántúlon és a Duna-Tisza közén viharossá fokozódik. A csúcshőmérséklet jobbára 7, 8 fok körül várható. Késő estére -2 és +5 fok közé hűl le a levegő.

Kedden eleinte többnyire napos idő várható, majd napközben erősebben megnövekszik a felhőzet. Néhol zápor, hózápor nem kizárt. Az északnyugati szél továbbra is erős, a Dunántúlon és Budapest körül viharos lesz, estére azonban mérséklődik a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 9 fok között alakul.

időjárás-febr1
Fotó: Katarina Edwards / 500px / Getty Images Hungary

Szerdán reggel, délelőtt csökken a felhőzet, ezt követően jobbára napos idő várható kevés gomolyfelhővel. Éjszaka főleg az ország északkeleti felében lehet kisebb eső, zápor, majd napközben számottevő csapadék már nem valószínű. Az északnyugati szél élénk, helyenként erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +7 fok között alakul, az éjszaka is szeles tájakon a magasabb értékekkel. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 9 és 15 fok között várható.

Csütörtökön hajnalra főként az északkeleti megyékben foltokban köd és rétegfelhőzet képződik, de ezek feloszlanak, így túlnyomóan derült, napos idő várható. Csapadék nem lesz. A nyugati, délnyugati szél megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -4 és +1, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 9 és 14 fok között alakul.

A cikk az ajánló után folytatódik

Pénteken átmenetileg megnövekedhet a felhőzet, de napközben még nem valószínű csapadék. A délnyugati, nyugati szél megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +2, a legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 13 fok között alakul.

Így néz ki, ha igazán hideg van

A tél lehet dermesztő, de ugyanakkor gyönyörű is.

(Borítókép forrása: MTI/Czeglédi Zsolt)

Ezt is szeretjük