Elhozza az igazi telet a február: mínuszokra és havazásra is számíthatunk az első héten

Hétfőn egy újabb -gyengülő - ciklon frontjai érik el az országot, és a frontátvonulások szinte mindennaposak lesznek a héten.

tel

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Hétfőn többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég. Elszórtan számíthatunk kisebb esőre, havas esőre, az Északi-középhegység térségében, illetve a hegyekben havazásra, hószállingózásra. A nyugati, délnyugati szelet élénk lökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 4 és 8 fok között alakul, de északkeleten néhol hidegebb is lehet. Késő estére -3 és +3 fok közé hűl le a levegő.

Kedden fokozatosan felszakad, csökken a felhőzet - legkésőbb délkeleten -, és ezt követően felhőátvonulásokra számíthatunk több-kevesebb napsütéssel. Napközben helyenként kialakulhat zápor, hózápor. Estétől északnyugat felől beborul az ég, és egyre többfelé valószínű havazás, az Alpokalja térségében havas eső. Az északi, északnyugati szelet a Dunántúlon erős, néhol viharos lökések kísérik. Késő délután, este átmenetileg csillapodik, majd délnyugatira fordul, késő estétől pedig újfent erőre kap a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet jobbára 3 és 7 fok között várható, de a felhősebb, szélcsendes keleti tájakon egy-két fokkal hidegebb is lehet.

Szerdán az éjszakai órákban csapadékzóna halad kelet felé, amiből több helyen számíthatunk havazásra, havas esőre, és pár centiméter friss hóréteg is kialakulhat. Napközben - várhatóan a déli órákra - az ország keleti részén is megszűnik a csapadék. Éjjel a Dunántúlon, napközben máshol is felszakadozik a felhőzet, és a felhőátvonulások mellett több-kevesebb napsütés valószínű szórványosan záporral, hózáporral. A Tiszántúlon és az északkeleti megyékben estig borult maradhat az ég.

Az északnyugatira forduló szél a Tiszántúl és az északkeleti megyék kivételével megerősödik, a Dunántúlon viharos széllökésekre is számítani kell. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -5 és +1 fok között alakul, de a szélvédett, eleinte kevésbé felhős keleti tájakon -7, -8 fok is lehet, majd hajnalban már enyhébb időre van kilátás. A kora délutáni órákban általában 5, 10, a keleti határvidéken és az északkeleti megyékben csupán -1, +4 fokot mérhetnek.

A cikk az ajánló után folytatódik

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Csütörtökön változó felhőzetre számíthatunk többórás napsütéssel, a nap második felétől nyugat felől vastagabb melegfronti felhőzet érkezik. Néhol zápor, hózápor előfordulhat. Az északnyugati, északi szelet a Dunántúlon többfelé erős lökések kísérik. A minimum-hőmérséklet többnyire -4 és +1 fok között várható, de a fagyzugos helyeken -7, -8 fok is lehet. A maximum általában 3 és 8 fok között valószínű, de az északkeleti tájakon egy-két fokkal hidegebb is lehet.

Pénteken felszakadozik a felhőzet, napközben változóan felhős időre számíthatunk több-kevesebb napsütéssel. Néhol előfordulhat zápor, hózápor. A déli, délnyugati szél időnként megélénkül. Hajnalban általában -5, 0, a szélvédett fagyzugokban -6, -8 fokot is mérhetnek. Kora délután többnyire 5, 11, az északkeleti határvidéken -1, +4 fok valószínű.

Fotók: Getty Images

2021 legjobb természetfotói

Tavaly is rengeteg gyönyörű pillanatot kaptak lencsevégre a természetfotósok.

Ezt is szeretjük