Elhozza az igazi telet a február: mínuszokra és havazásra is számíthatunk az első héten
Hétfőn egy újabb -gyengülő - ciklon frontjai érik el az országot, és a frontátvonulások szinte mindennaposak lesznek a héten.

tel
beauty and style
Top olvasott cikkek

Hétfőn többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég. Elszórtan számíthatunk kisebb esőre, havas esőre, az Északi-középhegység térségében, illetve a hegyekben havazásra, hószállingózásra. A nyugati, délnyugati szelet élénk lökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 4 és 8 fok között alakul, de északkeleten néhol hidegebb is lehet. Késő estére -3 és +3 fok közé hűl le a levegő.

Kedden fokozatosan felszakad, csökken a felhőzet - legkésőbb délkeleten -, és ezt követően felhőátvonulásokra számíthatunk több-kevesebb napsütéssel. Napközben helyenként kialakulhat zápor, hózápor. Estétől északnyugat felől beborul az ég, és egyre többfelé valószínű havazás, az Alpokalja térségében havas eső. Az északi, északnyugati szelet a Dunántúlon erős, néhol viharos lökések kísérik. Késő délután, este átmenetileg csillapodik, majd délnyugatira fordul, késő estétől pedig újfent erőre kap a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet jobbára 3 és 7 fok között várható, de a felhősebb, szélcsendes keleti tájakon egy-két fokkal hidegebb is lehet.

Szerdán az éjszakai órákban csapadékzóna halad kelet felé, amiből több helyen számíthatunk havazásra, havas esőre, és pár centiméter friss hóréteg is kialakulhat. Napközben - várhatóan a déli órákra - az ország keleti részén is megszűnik a csapadék. Éjjel a Dunántúlon, napközben máshol is felszakadozik a felhőzet, és a felhőátvonulások mellett több-kevesebb napsütés valószínű szórványosan záporral, hózáporral. A Tiszántúlon és az északkeleti megyékben estig borult maradhat az ég.

Az északnyugatira forduló szél a Tiszántúl és az északkeleti megyék kivételével megerősödik, a Dunántúlon viharos széllökésekre is számítani kell. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -5 és +1 fok között alakul, de a szélvédett, eleinte kevésbé felhős keleti tájakon -7, -8 fok is lehet, majd hajnalban már enyhébb időre van kilátás. A kora délutáni órákban általában 5, 10, a keleti határvidéken és az északkeleti megyékben csupán -1, +4 fokot mérhetnek.

A cikk az ajánló után folytatódik

Csütörtökön változó felhőzetre számíthatunk többórás napsütéssel, a nap második felétől nyugat felől vastagabb melegfronti felhőzet érkezik. Néhol zápor, hózápor előfordulhat. Az északnyugati, északi szelet a Dunántúlon többfelé erős lökések kísérik. A minimum-hőmérséklet többnyire -4 és +1 fok között várható, de a fagyzugos helyeken -7, -8 fok is lehet. A maximum általában 3 és 8 fok között valószínű, de az északkeleti tájakon egy-két fokkal hidegebb is lehet.

Pénteken felszakadozik a felhőzet, napközben változóan felhős időre számíthatunk több-kevesebb napsütéssel. Néhol előfordulhat zápor, hózápor. A déli, délnyugati szél időnként megélénkül. Hajnalban általában -5, 0, a szélvédett fagyzugokban -6, -8 fokot is mérhetnek. Kora délután többnyire 5, 11, az északkeleti határvidéken -1, +4 fok valószínű.

Fotók: Getty Images

2021 legjobb természetfotói

Tavaly is rengeteg gyönyörű pillanatot kaptak lencsevégre a természetfotósok.

Ezt is szeretjük