Ronda idő várható a héten: nem a hőmérséklet lesz a legkellemetlenebb
Bár komoly mennyiségű csapadék nem várható a héten, szinte folyamatosan számítani kell az áztatós szitálásra.

eso
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Hétfőn a ködfoltok délelőtt feloszlanak, és általában több órára kisüt a nap a változó felhőzet mellett, de főként északkeleten és a Dunántúl nyugati tájain tartósabban több lehet a felhő. Északkeleten délelőtt még helyenként gyenge eső, szitálás előfordulhat. A délire, délkeletire forduló szelet az Észak-Dunántúlon élénk, Sopron környékén időnként erős lökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 14 fok között alakul.

Kedden eleinte fátyolfelhős lesz az ég, majd délnyugat felől megvastagszik a felhőzet, és egyre többfelé várható eső, zápor. Kelet felé haladva csökken a csapadék valószínűsége. A keleti, délkeleti, az Alpokalján az északi szél megélénkül, néhol meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és +7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 18 fok között alakul, délkeleten lesz az enyhébb idő.

Szerdán többnyire erősen felhős lesz az ég, inkább csak rövid napos időszakok lehetnek. Több helyen várható eső, zápor. A Dunántúlon az északi, északnyugati, az Alföldön a déli, délkeleti szelet kísérik erős lökések, a Dunántúlon viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 20 fok között alakul, keleten lesz az enyhébb idő.

Csütörtökön erősen és közepesen felhős területek és időszakok egyaránt lesznek. Szórványosan alakul ki eső, zápor. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 18 fok között alakul - délkeleten a legmagasabb értékekkel.

A cikk az ajánló után folytatódik

Pénteken az éjszaka képződött pára, köd feloszlását követően közepesen felhős lesz az ég. Számottevő csapadék nem valószínű, de szitálás előfordulhat. A déli, délkeleti szél megélénkül, helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 17 fok között alakul.

Fotók: Getty Images

Kísérteties fotókon a mesés sziget ősi fái

Egy művész rejtélyes, ősi babérfákat fotózott Madeira egyik szigetén, Portugália vulkanikus részén. A varázslatos, de kissé félelmetes hatást csak fokozza, hogy a felvételek fekete-fehér változatban készültek.

Ezt is szeretjük