Így festett Darth Vader sminkben: az ikonikus arcmaszkon órákon át dolgoztak

Meglestük, hogyan készült el a filmtörténelem legismertebb főgonoszának az arcmaszkja.

darth-vader-hayden-christensen
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Csillagok háborúja filmsorozat legendás főgonosza, Darth Vader 1977 óta lázban tartja a sci-fi-űreposz rajongóit. A fekete lovag külseje hátborzongató, története viszont megindítóan emberi - rengetegen a filmvilág egyik legzseniálisabb karakterének tartják. 

A Disney+ streamingszolgáltatón megjelent - egyébként vegyes fogadtatásban részesült - Kenobi című sorozat forgatásának során Hayden Christensen ismét magára öltötte a világhírű sötét jelmezt, de előtte a sminkszobában is eltöltött néhány órát.

A Sith visszatért

Az előzménytrilógia harmadik részének, a 2005-ös Sithek bosszújának a végén maratoni csörtét folytatott a jedi mester Obi-Wan Kenobi, és egykori tanítványa, Anakin Skywalker, akit Hayden Christensen alakított.

hayden-christensen-ewan-mcgregor
Fotó: Gareth Cattermole / Getty Images Hungary

A párbaj során Obi kerekedett felül, miközben az ifjonc Anakin súlyosan megsebesült - a teste szinte teljes egészében a vulkáni lángok martalékává vált. A rettegett Uralkodó ezután megmentette újdonsült tanítványának az életét a rémisztő, fekete páncélzat segítségével, amely a szerencsétlen eset után életben tartotta Skywalkert.

A súlyos égési sérüléseket szenvedett Anakin sminkjét a színész állítása szerint naponta négy-öt órán át tökéletesítették, amely rutint megismételték 17 évvel később, a Kenobi forgatásán is.

A tavalyi széria utolsó részében ismét összecsapott az egykori mester és tanítvány, az ütközet végén pedig megsérült Darth Vader sisakja, és előbukkant Anakin megégett, eltorzult arca.

Ha bepillantanál a sikersorozat kulisszái mögé, az alábbi videóban megtekintheted, Hayden Christensen miként lófrált a forgatáson az elképesztő sminkjében.

Az Obi-Wan Kenobit alakító Ewan McGregor egyébként úgy fogalmazott a forgatás kapcsán, hogy olyan rémisztő volt testközelből megpillantani a vörösen izzó fénykardot lóbáló Christensent Darth Vader jelmezben, hogy szó szerint előjöttek a gyermekkori félelmei.

Hatalmas bakik a Star Wars forgatásán: ennél viccesebbet ma már nem látsz

A messzi-messzi galaxisban is akadnak humoros pillanatok.

(Képek: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük