Több centi hó esett az országban: van, ahol már tegnap óta havazik
Nézd meg, hogyan borította fehérbe a Kékest a májusi havazás!

hoeses
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az Északi-középhegységbe is elért a májusi tél, a Kékes kifehéredett, Bánkúton szintén hull a hó - írja az Időkép. Arról számoltak be, hogy a nyugati országrészben helyenként több centiméter hó is esett a hétvégi hidegbetörés következtében, a mai napon pedig keletre is elért a télies időjárás.

Ma reggelre a Kendig-csúcson a fagypont alá csökkenő hőmérsékletben 3-4 centi hó hullott. A Kőszegi-hegységben, a Bakonyban és a Kékesen már vasárnap is havazott, most pedig már az Északi-középhegységben és Bánkúton is esik a hó.

A meteorológiai honlap élő webkameráján most is látszik, hogy Magyarország legmagasabb pontját vékony hótakaró borítja, és még mindig folyamatosan, nagy pelyhekben havazik. A legfrissebb előrejelzések szerint már nem tartanak sokáig a télies viszonyok, hamarosan enyhe felmelegedés kezdődik, viszont csapadékra és erős szélre a hét további részében is számítani kell.

Nem ez az első eset, hogy ilyen későn esik a hó az országban, bár igen ritka jelenség. A feljegyzések szerint 1913-ban május 25-én, május 27-én, sőt, augusztus 13-án havazott. Öt évvel később, 1918-ban június 18-án esett a hó, legutóbb pedig tíz éve történt a mostanihoz hasonló, 2009. május 30-án hullott a hó a Kőszegi-hegységben.

A havas Moszkva igazi mesevilág

Egy fotós megmutatta az orosz főváros legszebb arcát, ami ironikus módon a legzordabb tél kellős közepén mutatkozott meg. Gondoltad, hogy Moszkva ilyen gyönyörű is lehet?

Ezt is szeretjük