Így készíts trendi hajpántot 500 forintból: jobb, mint a bolti!

Pár forintból elkészítheted, és bármikor átváltoztathatod egy mozdulattal.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az idei nyár egyik legtrendibb kiegészítője a hajpánt - szinte végeláthatatlan sorokban lelhetők fel a különböző stílusú darabok a boltok polcain.

Ha nem szeretnéd az összes zsebpénzedet a divatos kiegészítőre költeni, de azt sem szeretnéd, hogy egyetlen meglévő darabodhoz kelljen egész nyáron igazítanod a ruhatáradat, készítsd el a saját hajpántodat, amit később bármikor, egyetlen mozdulattal átváltoztathatsz!

Így készítsd el a hajpántot!

Saját hajpántod hozzávalóit bármelyik hobbiboltban beszerezheted, de itt is érdemes lehet szétnézned, ha olcsó és minőségi alapanyagra vadászol. A hajpántot egy kis kézügyességgel körülbelül tíz perc alatt elkészítheted, és bármikor lecserélheted a rajta lévő díszt, így egy mozdulattal megújíthatod a kiegészítőt.

Amire szükséged lesz:

  • egy teljesen egyszerű, díszítetlen műanyag hajpánt
  • egy olló
  • aligátorcsat
  • tetszőleges kiegészítők a díszítéshez
  • ragasztópisztoly
  • vastag szalag
  • mintás szalag
  • vékony drót

Elkészítés:

Tegyél egy kevés ragasztót a hajpánt egyik végére, a belső oldalra, majd nyomd bele a vastag szalagot úgy, hogy egy kicsit túllógjon a széle a hajpánt végén. Ezután kezdd el a szalagot szorosan a hajpánt köré tekerni, beborítva vele az egészet. Ha a szalag nem akar engedelmeskedni, akkor tegyél rá egy egészen kevés ragasztót, mielőtt ráhajtanád a következő réteget.

Ha elértél a pánt végére, vágd le a megmaradt szalagot, és tegyél egy kis ragasztót a szalag formálta karika közepébe, oda, ahol a hajpánt is van, majd nyomd össze a szalagot. A túllógó részt hajtsd vissza, és ragaszd a hajpánt belső oldalához. Ismételd meg ezt a másik oldalon is - így már el is készült az egyszerű, még díszítetlen hajpánt.

A mintás szalagból vágj le öt, körülbelül egyforma hosszú darabot - az elsőt hajtsd félbe, majd tedd rá a következőt, amit még kisebbre hajtottál. Haladj így, amíg az összes szalagdarabot fel nem használod. Minden réteg legyen egy kicsit kisebb, mint az alsó.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A szalagokat középen fogd össze szorosan egy kis dróttal, így masnit kapsz. Egy darabka mintás szalaggal kösd át a masni közepét, hogy eltakard a drótozott részt. Csúsztasd az aligátorcsatot a középen körbetekert szalag alá, és tűzd fel vele a masnit a hajpántra tekert szalagra. A csattal bármikor leveheted a díszt, és másikat tehetsz a hajpántra.

Ha vannak még homályos részek a hajpánt elkészítésével kapcsolatban, nézd meg a videós útmutatót - bár a lány kicsit sokat beszél, a lépéseket angoltudás nélkül is követheted.

Ezt is szeretjük